Komunisté by o restitucích hlasovat neměli, tvrdí Husák. Jsou podjatí

06.06.2012 19:54

Komunisté by se měli zdržet hlasování v rámci církevních restitucí, tvrdí poslanec za TOP 09 Jan Husák. Podle něho je KSČM následovnicí KSČ, která v minulosti ten samý majetek církvi odebrala. Husákovi zároveň vadí, že se komunisté za své činy nikdy neomluvili.

Komunisté by o restitucích hlasovat neměli, tvrdí Husák. Jsou podjatí
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec TOP 09 Jan Husák

"Vyzývám poslance KSČM, aby se celému národu omluvili a vzdali se práva hlasovat o zákonu o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi," řekl Husák agentuře Mediafax.

Místopředsedu klubu TOP 09 a Starostové také rozhořčil poslanec za KSČM Miroslav Grebeníček, který se k restitučním zákonům veřejně vyjadřoval. "Byla to jen snůška demagogických lží. Je to podobné, jako by zloděj chtěl rozhodovat o tom, co se vrátí oběti, kterou sám předtím okradl,” je přesvědčený Husák.

Podle Husáka by měi komunisté převzít zodpovědnost za své činy a neměli by za žádných okolností figurovat v hlasování o církevních restitucích. "Současní komunisté se nikdy nedistancovali od činů svých předchůdců spáchaných na obyvatelstvu Československa, nikdy neodsoudili nesmyslné popravy nevinných osob, nikdy nepožádali občany o prominutí napáchaných chyb. Proto je evidentní, že s odnětím majetku církvím v padesátých letech plně souhlasí a mohou ty činy i nadále krýt," dodal Husák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…