Komunisté nenabourají bezpečnost země. Je to blbost, tvrdí Dolejš

01.07.2012 16:53

Je možné, že po příštích volbách zasednou komunisté v české vládě nebo ji budou alespoň podporovat. Změní to vztah Česka k NATO? To je zásadní obava, kterou na serveru vyjadřuje jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Komunista Jiří Dolejš čtenáře uklidňuje.

Komunisté nenabourají bezpečnost země. Je to blbost, tvrdí Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Komunisté se dlouhodobě vymezují vůči NATO a to je něco, co se nelíbí jednomu ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz Petrovi. Jinak podle všeho fandí komunistickým proklamacím, že prověří řadu kauz, ale zásadně se staví proti tomu, aby česká politická reprezentace v budoucnu zpochybňovala závazky Česka v NATO. Na čtenářovu výtku odpovídá Jiří Dolejš, který má mezi komunisty pověst reformě laděného muže.

Vůči NATO měla výhrady i Francie

„Pokud jste někde četl nějaké strašení, že komunisté u moci nabourají bezpečnost země, tak je to samozřejmě blbost. Tak neodpovědní nejsme. Změnit jednou náš závazek vůči NATO je přesto myslím legitimní téma a není proč si ho předem zakazovat. Samozřejmě že legitimními postupy - už Francie jednou vystoupila z vojenské složky NATO,“ připomíná Dolejš.

Pokud by byla podobná debata o NATO zahájena i v Česku, byl by to podle Dolejše tzv. běh na dlouhou trať, mimo jiné i proto, že naplnění sociálně – ekonomických cílů má podle komunisty přednost. Možná změna bezpečnostní architektury v Evropě by přesto neměla být tabu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…