Komunisté odsunuli Grebeníčka na nevolitelné místo kandidátky

16.07.2013 13:29

Miroslav Grebeníček skončil až na devátém místě jihomoravské kandidátky KSČM, kam ho odsunula krajská nominační komise při svém hlasování. Pokud by tedy došlo na předčasné sněmovní volby, bývalý šéf komunistů by byl na v podstatě nevolitelném místě.

Komunisté odsunuli Grebeníčka na nevolitelné místo kandidátky
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

„Konference to takto odhlasovala, volba byla naprosto demokratická,“ uvedl pro deník Právo předseda poslanců KSČM Pavel Kováčik. On sám se jednání zúčastnil.

Bývalý šéf KSČM Miroslav Grebeníček tak skončil až na devátém místě. Podle Kováčika ale není beznadějné. Posunout se může například díky preferenčním hlasům voličů. „Myslím, že cílem delegátů bylo nabídnout na kandidátce nové tváře,“ vysvětluje tento krok.

Podle předsedy krajské organizace komunistů Miroslava Vlašína je ale Grebeníčkova pozice nevolitelná. Na jižní Moravě předpovídá své straně čtyři až pět mandátů.

Grebeníček sám říká, že se konference nezúčastnil a ani kandidovat nechtěl. „Již v roce 2010 jsem avizoval, že nehodlám v příštích parlamentních volbách kandidovat, je to nedorozumění. Vlastně se mne nikdo ani neptal, jestli kandidovat nyní vůbec chci,“ dodal.

Z kandidátky ale vyškrtnutý není. Podle Vlašína to tak udělají, ale až po Grebeníčkovu oficiálním odmítnutí. Volbu zdůvodňuje tak, že expředseda KSČM byl navržen ve svém okrese, na Břeclavsku. Skončil zde na druhém místě, aniž by o tom věděl. Názory členů strany v místě bydliště ale prý nemusí vyjadřovat většinový názor členské základny strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…