Komunistka Vostrá sekla zemanovského ministra: Asi jste chytil bacil

18.11.2013 10:14

Dnešní Hospodářské noviny píší, že ministr dopravy Zdeněk Žák nestíhá a resort se mu vymyká z rukou. Podle deníku v důležitých zakázkách nestíhá jeho úřad termíny, které si sám stanovil, a část bude muset nejspíš zadat bez soutěže. Stav na ministerstvu kritizuje ve svém komentáři také místopředsedkyně ÚV KSČM Miloslava Vostrá.

Komunistka Vostrá sekla zemanovského ministra: Asi jste chytil bacil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák

Prvním příkladem podle HN je proslulý registr vozidel, jehož kolaps loni způsobil zmatky na úřadech. Státu koncem března příštího roku vyprší smlouva na jeho provozování. Novou soutěž ministerstvo avizovalo už v létě, ale pořád k ní nedošlo. "Nechci udělat žádný zbrklý krok," říká Žák, který ve volbách kandidoval za propadlou Stranu práv občanů - zemanovce.

Místopředsedkyně ÚV KSČM Miloslava Vostrá poslala ParlamentnímListům.cz svůj komentář, kde si bere na mušku právě to, co Žák nestíhá, anebo se tomu ani nevěnuje.

„Nějak se nám to všechno pokazilo. Tolik akční ministr Žák v poslední době nějak dopravu nezvládá. Že by chytl bacil ministra Dobeše? Ten totiž také nestíhal vyhlásit řádná výběrová řízení. Již v létě se Žák pochlubil, že bude nová smlouva na provozování tolik omílaného registru vozidel. Blíží se Vánoce a řidiči zřejmě svůj dárek nedostanou, patrně se vše opět nestihne,“ píše Vostrá a potvrzuje tak dlouhodobou bolest řidičů.

Toho, co ministr nezvládá, je mnoho

Podle Vostré však Žák zvládá „na jedničku“odvolávání svých podřízených. „Je otázkou, zdali to vždy bylo opravdu nutné,“ zmiňuje pochybnosti o personálních krocích ministra v demisi.

Jenže nedostatků, za které by prý Žák zasloužil pětku, je ještě trochu víc. „Na jméno mu nemůžou přijít řidiči na Karlovarsku za nedostatek poznávacích značek. Prý má čas a není radno spěchat. V úvahu připadá i otázka, zdali tolik výřečný ministr, který sliboval hory doly i v rámci dálnice D1, opravdu zvládá svůj rezort, nebo jen posloucháme megalomanské řeči a sny a skutek utek. Na mnohé, co Žák nestihl udělat, doplatí totiž občané,“ upozorňuje v komentáři Vostrá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…