Koná se Festival za demisi vlády. Nejde o vtip

04.09.2011 14:45

Uskupení Už stačilo plánuje 21. září Festival za demisi vlády. Podle něj vláda neplní své předvolební sliby a vysmívá se občanům do očí. Proto chce jít prý do ulic.

Koná se Festival za demisi vlády. Nejde o vtip
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Zasedání vlády

„Jsme nespokojení občané a protestujeme proti destruktivním „reformám"!" stojí na letáku k akci, kterou plánuje iniciativa Už stačilo. Konkrétně jde o Festival za demisi vlády. Pochod pražskými ulicemi se tak uskuteční proto, že vláda podle iniciativy neplní své sliby. a měla by tudíž odstoupit.

„Vláda CR již dávno přišla o důvěru nejen svých voličů. Přesto, se stále pokouší prosazovat své reformní kroky, které neřeší nic," kritizuje vládu iniciativa. Na festivalu hodlá vyzvat občany, aby se připojili ke svržení vlády, které jediné může zamezit jejím „destruktivním krokům".

Celý text ZDE

„Řekněme vládní garnituře jako občané na Islandu, že už ji u moci nechceme!" vyzývá dále Už stačilo. „Nadále se zvyšuje zadlužování státních financí a vláda se vysmívá občanům naší republiky do očí. Z předvolebních slibů se nenaplnilo nic z toho, v co voliči věřili. Z rozpočtu mizí i nadále miliardy a beztrestnost politiků tomu jen nahrává," vypočítává iniciativa, co jí konkrétně vadí.

„Namísto zamezení úniku financí ze státní kasy se snaží vláda nalévat do děravého vědra jen další peníze například pomocí zvyšování daní z přidané hodnoty, které se dotkne nejcitelněji obyčejných pracujících lidí," hájí uskupení především zájmy střední třídy.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…