Konec falešným dobroserům, rozhazovačným neumětelům či novodobým diktátorům. Senátor Valenta přitvrzuje

06.04.2017 17:25

Senátor Ivo Valenta se rozhodl vysvětlit, proč finančně podporuje některé politické strany.

Konec falešným dobroserům, rozhazovačným neumětelům či novodobým diktátorům. Senátor Valenta přitvrzuje
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta na setkání se starosty Slovácka v Babicích na Uherskohradišťsku

„Protože neumím věci dělat na půl plynu, začal jsem krok za krokem pronikat do problémů, které trápí naši zemi. Pochopil jsem, že nestačí jen remcat a doufat, že nezbytné změny za nás někdo zařídí. Naopak, jediným řešením je pustit se sám do práce a podle svých možností pomoci úsilí, které může vést k zastavení deformace svobody, soukromí a demokratických principů v naší zemi,“ uvedl s tím, že právě proto se rozhodl, že bude pomáhat především Straně soukromníků. Také z toho důvodu, že sám začínal jako živnostník a dobře ví, jaké problémy dnes musejí překonávat všichni aktivní a pracovití lidé, kteří jen nesedí s nataženou rukou v koutě, ale tvoří, vymýšlejí a tvrdě pracují, aby uživili sami sebe, a dokonce vytvořili pracovní příležitosti pro své okolí.

  • Celý text je ZDE

Navíc dnešní politický systém podle Valenty cíleně hendikepuje malé, neparlamentní politické strany. „Volební systém se natolik zakonzervoval, že oslabuje všechny možné protivníky, kteří by, byť se silnou politickou myšlenkou, neměli šanci uspět bez silného a transparentního sponzora. Malá politická strana, která navíc nemá téměř žádné zvolené zástupce, je na rozdíl od parlamentních stran bez státního příspěvku, zájmu velkých médií i výrazných možností, jak získat sponzory, kteří by pomohli financovat volební kampaň. A bez té se bohužel v dnešním světě politika dělat nedá. Ve tvrdé konkurenci populistických slibů, cíleně šířených lží i polopravd a jednoduchých odpovědí typu ‚všichni kradou‘ se holt bez běžných marketingových nástrojů neobejdete. A tyto nástroje také něco stojí,“ vysvětlil Valenta.

Bez ohledu na nejrůznější jízlivé komentáře, které porovnávají výši sponzorských darů a počet získaných mandátů, je přesvědčen o tom, že šlo o správné rozhodnutí. „Já v tom přímou úměru nehledám. Mým cílem bylo pomoci a jsem rád, že se z dříve téměř neznámé politické strany stala strana, se kterou je dnes nutné počítat. Soukromníci se navíc vyprofilovali jako zřetelná politická sebeobrana nejen živnostníků, ale také všech aktivních a pracovitých lidí, kteří se nechtějí smířit s postupnou ztrátou svobody a soukromí, posilováním role státu mířícím až k totalitním praktikám a totální absencí zdravého selského rozumu při správě věcí veřejných,“ píše dále Valenta.

Vzhledem k tomu, že s těmito myšlenkami nejsou Soukromníci osamoceni, rozhodl se, že pomůže také dalším subjektům. „Abychom dosáhli změny, musíme spojit síly. Strany, které prosazují především zdravý rozum, potřebují impulzy, jež jim pomohou oslovit voliče a získat dostatečnou sílu k prosazení změn. Zde si není jak konkurovat, zde musí dojít ke spojení. Proto jsem i vloni pokračoval ve finanční pomoci ODS a proto jsem pomohl také Starostům a nezávislým, se kterými nacházíme spoustu společných témat především na komunální úrovni,“ vysvětlil Valenta s tím, že bude v podpoře Soukromníků a dalších politických stran pokračovat i v budoucnu.

„A co za sponzoring politických stran chci? Nic, jen dobrý pocit z toho, že jsem byl u okamžiku, kdy dojde k politické renesanci, při které nám přestanou vládnout falešní dobroseři, rozhazovační neumětelové či novodobí diktátoři,“ shrnuje závěrem Valenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…