Konflikt kvůli Trumpovi: Neser, Libore! Okřikl Roučka „velitel“ Vyvadil

14.02.2017 17:07

Někdejší europoslanec Libor Rouček a bývalý senátor Jiří Vyvadil bývali kolegy v jedné straně. Jiří Vyvadil už v ČSSD není. Proslavil se např. jako „velitel“ odporu proti průjezdu amerického konvoje Českem v roce 2015. „Velitel“ byla Vyvadilova posměšná přezdívka. Teď se do sebe oba pánové tvrdě pustili kvůli 45. prezidentovi USA Donaldu Trumpovi.

Konflikt kvůli Trumpovi: Neser, Libore! Okřikl Roučka „velitel“ Vyvadil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Jiří Vyvadil upoutal pozornost médií, když jako zakladatel Přátel Ruska v České republice v roce 2015 organizoval demonstrace proti průjezdu amerického vojenského konvoje Českem. Organizace akce se mu však příliš nevydařila, protože protesty byly přes masivní diskuse na sociální síti Facebook poměrně chabé. Vyvadilovi se dostalo také ironické přezdívky Velitel.

Teď o sobě dává bývalý člen ČSSD Jiří Vyvadil vědět znovu. Na sociální síti Facebook se tvrdě opřel do někdejšího europoslance ČSSD Libora Roučka. Přeli se o roli nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Rouček připomněl, že rezignoval dosavadní Trumpův poradce pro národní bezpečnost Michael Flynn kvůli kontaktům s Ruskem, ale Trumpovu situaci to prý zdaleka nevyřešilo. 

„25 dní v úřadu a prezident Trump má první vážný problém – svého poradce pro otázky národní bezpečnosti Michaela Flynna. I když Flynn byl nucen pod tlakem rezignovat, Trumpův problém to nevyřeší. Bude muset zodpovědět mimo jiné dotazy, kdo o Flynnových kontaktech s velvyslancem Ruské federace ve Washingtonu věděl, kolik jich měl, kdo ho k tomu pověřil? Lze očekávat, že CIA, NSA a FBI o tom vědí více, než je dosud veřejně známo; a také že důkladné vyšetření bude požadovat americký Kongres. Problém má ale i ruská strana. Kreml nemluvil pravdu, nedůvěra vůči němu v USA dále vzrostla a sen, že by Rusko mohlo nadále ovlivňovat americkou politiku ve svůj prospěch, se rozplývá. Od teď bude bezesporu platit: America First..!“ napsal Rouček na sociální síti Facebook.

Těmito slovy rozpálil Jiřího Vyvadila totálně doběla. „Libore, neser. Ty ve mně vyvoláváš vlny zlosti. Tak Trump je uveden jako volený prezident, jako takový je přijímán Obamou. Prostým logickým rozumem je srozumitelné, že jeho lidi začnou být aktivní. I Obama Trumpa k tomu vypídl. Fakt už mě sereš. Byl jsem zde poradce opozičního Paroubka. Copak Paroubek nemohl říci americkým představitelům, že například jako opoziční představitel zde nechce radar v Brdech? No, řekl to,“ udeřil někdejší Roučkův stranický kolega.

JUDr. Jiří Vyvadil

  • BPP
  • No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.

Bývalý europoslanec ovšem Vyvadilovi nezůstal dlužen odpověď. „Paroubek jako opoziční politik mohl říci cokoliv. Flynn ale 29. 12. 2016 nebyl opoziční politik a Trump ještě nebyl prezident. To se v Americe řídí zákonem, který se jmenuje Logan Act,“ odepsal „veliteli“ Vyvadilovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …