Konkurence přetáhla VZP klienty. Ta na ni na oplátku poslala policii

18.03.2012 20:04

Všeobecná zdravotní pojišťovna podala trestní oznámení na svého konkurenta Vojenskou zdravotní pojišťovnu. Přetáhla jí totiž téměř 25 tisíc klientů nekalými praktikami. Například tak, že náboráři lidem tvrdili, že VZP krachuje.

Konkurence přetáhla VZP klienty. Ta na ni na oplátku poslala policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) poslala policii trestní oznámení na konkurenční Vojenskou zdravotní pojišťovnu. Ta jí totiž před koncem loňského roku přebrala téměř 25 tisíc klientů. VZP se ovšem nelíbí způsob, jakým to náboráři mimo jiné udělali.

Lákali totiž klienty nejen na výhodný pojišťovací program, ale také jim tvrdili, že VZP krachuje. "Ano, trestní oznámení jsme podali, a to kvůli těmto praktikám," uvedl pro deník Insider mluvčí Jiří Rod.

Že se pouliční náboráři pohybovali za hranicí zákona, potvrdila i tajemnice Svazu zdravotních pojišťoven Vladimíra Těšitelová. "Svaz se od nich distancuje a odsuzuje je," prohlásila.

Vojenská zdravotní pojišťovna ale vše odmítá. "Žádnou agresivní či nekorektní kampaň jsme nevedli," ujišťuje mluvčí Stanislava Jelenová. Tím, že pojišťovna přetáhla VZP 24.500 klientů, ji však připravila o roční příjmy ve výši půl miliardy korun. Navíc šlo povětšinou o lidi, kteří peníze na péči skoro nečerpali.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…