Konkurz na šéfa královédvorské zoo: Bártovci už znají vítěze

02.11.2012 9:29

Výběrové řízení na nového ředitele zoologické zahrady ve Dvoře Králové je v plném proudu. Do druhého kola, které se koná 14. listopadu, postupuje pět uchazečů, které vybrali členové představenstva. Z rozhovoru s předsedou občanského sdružení Safari archa 2007 a zakládajícím členem Věcí veřejných Romanem Komedou, který je zveřejněný na stránkách Víta Bárty (VV), lze vyčíst, že příštím šéfem zoo by se měl stát Přemysl Rabas.

Konkurz na šéfa královédvorské zoo: Bártovci už znají vítěze
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Přemysl Rabas

Rabas je bývalým poslancem za Stranu zelených a bývalým dlouholetým ředitelem Podkrušnohorského zooparku v Chomutově. Pokud by se stal novým ředitelem královéhradecké zoo, vystřídal by ve vedení Danu Holečkovou, která se v říjnu rozhodla odejít.

Kamarádšofty s ředitelkou

Podle informací na stránkách vitbarta.cz se proslýchá, že o nástupci Holečkové je už rozhodnuto a stát by se jím měl právě Rabas.

"Přemysl Rabas má s ředitelkou skvělé kontakty. Když byl v unii českých a slovenských zahrad, zastával se Holečkové jako odbornice. Nebo když se v roce 2009 rozhodovalo o převozu vzácných bílých nosorožců a on v souvislosti s tím intervenoval na MŽP u ministra Martina Bursíka, aby zoo dostala povolení k vývozu," popisuje vztahy Rabase a odstupující ředitelky Holečkové Komeda.

Holečková čelila kritice například právě za to, že dvorská zoo byla nedávno vyloučena ze Světové asociace zoologických zahrad (WAZA), které se nelíbilo porušení etického chování při převozech zvířat.

Sporné je také podle Komedy předsednictví exsenátorky Václavy Domšové, která teď kandidovala za Andreje Babiše, v dozorčí radě. Je prý jen nastrčená, aby Holečkovou kryla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…