Kontrola ve VZP nedopadla dobře. Heger má pochybnosti o stovkách milionů

22.03.2013 9:38

Výsledky kontroly ve Všeobecné zdravotní pojišťovně (VZP), kterou tam poslal před půl rokem ministr zdravotnictví Leoš Heger, nedopadly zrovna nejlépe. Podle deníku Insider došlo k řadě pochybení, mimo jiné mohlo být neoprávněně vyplaceno 455 milionů korun na projekt IZIP.

Kontrola ve VZP nedopadla dobře. Heger má pochybnosti o stovkách milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Další tiskoná konference ministerstva zdravotnictví k metylové kauze. Dosud na otravu zemřelo 27 lidí

Deník Insider má k dispozici dokumenty se závěry kontroly. Podle ní úředníci z ministerstva zdravotnictví odhalili během půlroční kontroly řadu pochybení.

Ze zprávy, která čítá na 138 stran, vyplývá, že v pojišťovně mohlo být neoprávněně vyplaceno asi 455 milionů korun na projekt elektronických zdravotních knížek IZIP a další stovky milionů z fondu prevence.

Upozornili policii

Hegerův resort už dříve uvedl, že se kvůli IZIP obrátil na policii. V dalších případech prý teď předali úředníci ministerstva nové dokumenty dalším úřadům. VZP podala proti závěrům kontroly námitky, které ale ministr odmítl.

Kontrola pojišťovny probíhala od 20. června do 6. prosince loňského roku. Úředníci pověření ministerstvem prošla smlouvy mezi firmou IZIP a VZP od roku 2001 do roku 2011.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…