Konvička rozpustil BPI a sám sebe nechal vyloučit. A hned nato založil novou iniciativu. Zjistili jsme o tom více

28.05.2016 19:10

Blok proti islámu skončil. Dnes ho rozpustil celostátním sněm. ParlamentnímListům.cz se k této situaci vyjádřili Martin Konvička a Petr Hampl. Ti mimo jiné potvrdili založení nové iniciativy, která nese název Iniciativa Martina Konvičky. Petr Hampl promluvil i o vyloučení Martina Konvičky z Bloku proti islámu.

Konvička rozpustil BPI a sám sebe nechal vyloučit. A hned nato založil novou iniciativu. Zjistili jsme o tom více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička

Anketa

Připadá pro vás v úvahu Michal Horáček coby kandidát na prezidenta?

6%
94%
hlasovalo: 20275 lidí

Petr Hampl považuje dle svých slov ukončení Bloku proti Islámu za správné. „V poslední době tam byla řada sporů, Blok tím byl poškozen a i to jméno Bloku bylo poškozeno těmi spory. Kdybychom pokračovali takhle, jak to bylo, tak by tam byly dvě skupiny lidí, kteří neměli zájem spolupracovat. Bylo by to dál a dál rozerváno nějakými interními spory,“ vysvětlil Petr Hampl a dodal, že chtějí normálně pracovat a ne trávit další měsíce tím, že se budou s někým hádat.

O údajně neutěšené situaci v Bloku proti islámu promluvil i Martin Konvička.

„Řekněme si to na rovinu, rozdělili jsme se na dvě křídla. Jedno, které odmítlo to vypovězení smlouvy s Úsvitem - a problém byl, že ta dvě křídla se během toho měsíce do toho směnu tak znesvářila, takové škaredé věci se děly, že v podstatě ta značka byla znečištěna. Vnější pozorovatel viděl, že se hádáme mezi sebou,“ řekl Martin Konvička a pokračoval.

„Situace, kdy místopředsedkyně podávala na předsedu trestní oznámení, byla prostě naprosto neudržitelná.. Takto se spolek, který má nějaké cíle a někam směřuje, nechová,“ sdělil Martin Konvička.

Vyloučení Konvičky z Bloku proti islámu

Na veřejnosti pronikly i informace o hlasování ohledně vyloučení Martina Konvičky z Bloku proti islámu.

„Ano, bylo tam to hlasování, ještě před ukončením činnosti Bloku, byl Martin Konvička vyloučen. A ten krok jsme udělali proto, že si myslíme, že to Martina Konvičku ochrání před případnými nároky, které by někdo mohl vůči němu vznášet ohledně nějakých pohledávek za Blokem proti Islámu,“ vysvětlil Petr Hampl.

Martin Konvička se na téma svého vyloučení z Bloku bavit nechtěl, potvrdil ale založení nové iniciativy a to iniciativy Martina Konvičky, jejímž předsedou se stal samozřejmě právě Martin Konvička.

„Iniciativa bude fungovat tak, jak chtěl fungovat Blok proti Islámu, než se stal pouhým přívažkem jedné z parlamentních stran. To znamená - chceme víc řekněme aktivistickou i politickou činnost. Naším cílem zůstává zastavení islamizace této země a obrana svobod a práv občanů,“ prozradil Martin Konvička.

Dodal, že Iniciativa Martina Konvičky jako taková do žádných voleb nepůjde.

„Budeme podporovat ty politické subjekty, které se opravdu budou zasazovat za náš program – to znamená za brždění islámu a islámské expanze a také samozřejmě řekněme takového toho povinného multikulturalismu a takové té výchově k sebenenávisti. Proti těmto věcem půjdeme a jsme. A mohu už teď říct, že naši členové alespoň v některých senátních obvodech půjdou do senátních voleb,“ uzavřel Martin Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…