Korupce, dluhy lidovců i kvalita potravin. To se dnes bude rozebírat u Moravce

03.02.2013 9:27

Jak se vládě daří bojovat s korupcí? Proč se zatím nepodařilo rozšířit pravomoci NKÚ, aby mohl kontrolovat např. hospodaření krajů? Nejen o tom budou v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize diskutovat místopředsedkyně vlády Karolína Peake (LIDEM), předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a Stanislav Beránek, analytik Transparency International.

Korupce, dluhy lidovců i kvalita potravin. To se dnes bude rozebírat u Moravce
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

V kabinetu premiéra Pera Nečase stále schází ministr obrany. Kdy budeme znát nástupce Karlíny Peake (LIDEM), která v resortu vydržela jen osm dní? A jak to bude s novou koaliční smlouvou? TOP 09 požaduje, aby byl v novém dokumentu zakotven i závazek připojení Česka k fiskální unii EU, ODS to ovšem odmítá a Peake se v tomto sporu přiklání právě k občanským demokratům. Nelze proto vyloučit ani předčasné volby, ani pokračování této vlády bez koaliční smlouvy, pouze na základě programového prohlášení vlády.

Stranou nezůstane ani otázka financování politických stran. V této souvislosti stojí za připomenutí, že se sociální demokraté, ale také lidovci, před volbami v roce 2010 nemálo zadlužili. Jak se daří tyto dluhy splácet?

Ve druhé části pořadu se spolu setkají ministr zemědělství Petr Bendl (ODS), ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub Šebesta a náměstek generálního ředitele pro zdraví a spotřebitele EK Ladislav Miko. Proberou otázku kvality potravin, které si občané Česka mohou zakoupit v obchodech. Stranou nezůstane ani otázka koncepce rozvoje českého zemědělství na léta 2014 až 2020.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …