Korupce na radnici Brno-střed? Údajně jde také o obrovské podvody s DPH

27.04.2019 21:41

Vyšetřování údajné korupce při zadávání zakázek na radnici Brno-střed se podle všeho prolíná také s údajnými obřími podvody s DPH. Opletačky s policií mají v tomto směru hned dva z devíti obviněných. Píše o tom páteční deník Právo.

Korupce na radnici Brno-střed? Údajně jde také o obrovské podvody s DPH
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Jde o podnikatele Samana El-Talabaniho a jeho obchodního partnera Pavla Ovčarčina. Ten se měl spolu s dalšími prý pokusit stát okrást o téměř 140 milionů korun. Žalobci uvádějí, že měl hrát svou roli ve fiktivním řetězci obchodních společností končícího společností Nord Amstrdam. Z něj pak mělo vyjít právě vylákání nadměrného odpočtu DPH. 

Ovčarčinovi nyní hrozí trest 13 let, za korupci až 16 let vězení. 

El-Talabani je pak spojován se společností Osso-foto, kde byl jednatelem společně s Ovčarčinem. Podnikatel Saman El-Talabani se nyní rozhodl s vyšetřovateli spolupracovat a získat statut spolupracujícího obviněného. Podle Práva se měl do celého případu zaplést také předseda představenstva Kros-stav Lubomír Smolka. Jeho společnost měla díky manipulaci s výběrovými řízeními zadavatele Úřadu městské části Brno-střed vyhrát několik nezákonně ovlivněných výběrových řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…