Krajská nemocnice Středočeského kraje byla zrušena

31.08.2011 12:37

Organizace Krajská nemocnice Středočeského kraje, zastřešující jednotlivé oblastní nemocnice, byla zrušena a nevyvíjí žádnou činnost. Na dnešním jednání krajského zastupitelstva to řekl hejtman David Rath.

Krajská nemocnice Středočeského kraje byla zrušena
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

O dalším osudu Krajské nemocnice Středočeského kraje podle hejtmana rozhodl soud. "Ta organizace byla rozhodnutím soudu zrušena. Rozhodnutí soudu je splněno, ta organizace je zrušena a žádnou činnost nevyvíjí," uvedl Rath bez dalších podrobností.

Fungování organizace zastřešující jednotlivé krajské nemocnice dlouhodobě kritizovali občanští demokraté. Podle nich stála kraj ročně 20 milionů korun a nic nevykonávala. Rath naopak tvrdil, že tato řídicí instituce je užitečná a ušetřily se díky ní desítky milionů korun.

Jejím úkolem podle něj bylo dohlížet na kvalitu služeb a hlavně na ekonomičnost, například nákupu léků, zdravotnického materiálu, společné politiky v oblasti zaměstnanosti, personálních záležitostí, ale i takových věcí, jako je rozvoj nemocnic, aby nevznikaly zbytečné duplicity.

Šéf středočeské ODS Petr Bendl se v minulosti pozastavil i nad tím, že v organizaci pracovali lidé z Hostivice, kteří mají blízko k hejtmanovi, například hostivický radní za ČSSD Patrik Tomšů.

Čtěte:

Rath se navážel do Hegera: Jste jak hladový pes před zavřenou spižírnou

Rath se zlobí na spolustraníky, že privatizují nemocnice ostošest

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …