Kretén, blbost. Jaromír Soukup se vyřádil na Trumpovi či Jiřím Drahošovi

28.05.2018 10:21

V pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa se Soukup věnoval našemu ministru dopravy Danu Ťokovi, americkému prezidentu Donaldu Trumpovi, ale také královské svatbě v Británii. Pobavil se i na účet Jiřího Drahoše. Ten na vozíčku slanil Nuselský most.

Kretén, blbost. Jaromír Soukup se vyřádil na Trumpovi či Jiřím Drahošovi
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup si dělá legraci ze vztahů USA a KLDR

Jaromír Soukup začal informacemi o královské svatbě. „On se tedy neženil úplně král, ale druhorozený princ Harry, který je šestý v nástupnickém pořadí na trůn, takže je v podstatě vicevicevicevicevicekrál,“ glosoval důležitost akce Soukup. Harry tak již od narození ví, že nemá šanci se na trůn dostat. Do tradičního obrázku nesedí ani to, že se za něj vdávala „rozvedená americká princezna z amerického seriálu“, jak nevěstu Meghan Markle otituloval Jaromír Soukup, zatímco na obrazovce za ním visely její polonahé akty.

Anketa

Vadí vám divadelní představení „Naše násilí, vaše násilí“, které bylo uvedeno v Brně?

94%
6%
hlasovalo: 21777 lidí

Britové měli podle něj ale díky královské svatbě možnost takříkajíc „vypnout“ a komentovat veškeré drobnosti z průběhu ceremoniálu a „nahou tenistku Serenu Williamsovou, která dokumentovala cestu na svatbu v podstatě od ranní návštěvy toalety“. Svatbu přitom sledovalo jen asi 38 % Britů a překvapivě i podobný počet Čechů.

Nejvíce ale Soukupa šokovalo něco úplně jiného. „Byly věci, které jsem nedal. Třeba tu jízdu v úžasném Jaguaru E-Type,“ vzpomněl moderátor legendární sportovní vůz. „Ten byl, pane bože, na elektriku! Ježiši, to je zase environmentální póza a blbost! Jeden z nejlegendárnějších šestiválců jako elektromobil, no fuj. To je prznění britské automobilové historie, na tom si trvám. Jen kvůli současným hysterickým trendům,“ odvázal se Soukup. Poté připomněl, že mnohé legendární britské automobilky dnes vlastní Indové, například výrobce sportovních vozů Aston Martin z bondovek patří indické firmě Tata Motors.

Soukupa ale zaujaly i reakce na svatbu z českého rybníčku: „Nejvíce se na královské britské svatbě předvedl člen oblastní rady ODS v Nymburce René Franěk, který na Facebooku napsal, že princ Harry si bere cikánku.“ Ještě legračnější bylo podle Soukupa následné vysvětlení, kterým se René Franěk oháněl. „Já napsal slovo cikánka. Vy a vám podobní z toho vyvozujete rasistické předsudky. Já to myslel v kontextu následovníka multikulturního obohacení, které rezonuje ve veřejném prostoru,“ hájil se Franěk. Věta je podle Soukupa kostrbatější, než „Ťokova dálnice D1 ve vrcholné formě“.

Na svatbu byl zapovězen vstup americkému prezidentu Donaldu Trumpovi. Ten není s princem Harrym zrovna kamarád. „Takže zatímco Trumpova krajanka Serena Williamsová mohla dělat na Twitteru ten online přenos ze své přípravné koupelny až na svatbu, Donald Trump se musel věnovat jiným kratochvílím. V čele s oblíbeným koníčkem v podobě vyhrožování diktátorům,“ glosoval komplikovaný vztah amerického prezidenta a britského prince Jaromír Soukup. „Když se se mnou nedohodneš, dopadneš jako Kaddáfí,“ zaznělo od Trumpa směrem ke Kim Čong-Unovi ještě předtím, než Trump plánovanou schůzku obou státníků zrušil.

Trump to prý zase pomotal. Když se ho novináři minulý týden zeptali na tzv. „Libyjský model“, mysleli tím jaderné odzbrojení Severní Korey podobné tomu, které proběhlo v roce 2003 v Libyi. Nikoli Kaddáfího vraždu z roku 2011, jak napadlo Trumpa. „Při vyslovení termínu ‚Libyjský model‘ si jeho mozek okamžitě udělal zkratku k definitivnímu řešení libyjské otázky. Takže se mu v hlavě zobrazil akční komiks, jak kope Kima do hlavy a s ním i malý Barron Trump, přičemž Melanie ho dodělá vysokou šteklí,“ bavil se Soukup. Podle Jaromíra Soukupa se tak Trumpovo heslo „Make America Great Again“ pomalu mění na „Make America Kretén Again“.

Poté se Jaromír Soukup věnoval českému mýtu. Na našich dálnicích se platí, což je podle Soukupa nepochopitelné. „V takové Bangladéši, nebo Keni se na jejich přírodních bahnitých dvouproudovkách taky mýto neplatí a mezi námi, ty dvouproudovky v Keni jsou někdy možná v lepším stavu než dálnice u nás. Většinou na nich ani nejsou kolony,“ glosoval to Soukup. „U nás se ale mýto platí, což je asi nějakým způsobem nutné. Jsou to takové ty brány nad silnicemi, na kterých se stejně jednou oběsí nějaký ministr dopravy, tím jsem si jist,“ pokračoval drsně Soukup. Momentálně je prý kandidátem na oběšení ministr dopravy Dan Ťok, který řeší naléhavý problém tendru na mýtné brány.

Tendr původně vyhrála firma CzechToll. Nyní ale hrozí, že brány nebudou. Antimonopolní úřad totiž soutěž vrátil znovu na začátek. Soutěže jsou u nás podle Soukupa obecně často zmanipulované, což doložil videozáběry na obrněné transportery Pandur. „Jak jste si mohli přečíst, zničí ho i Škoda Fabia,“ odkázal Soukup na situaci, kdy byl po nehodě s lidovým vozem tento transportér nepojízdný. Smlouvu na pandury kdysi pomohl uzavřít dnes uvězněný lobbista Marek Dalík. Vzhledem k dopadům, které může zrušený tendr mít na renovaci dálnic, si už prý „Ťok na ministerstvu neťokne.

Na tendr si stěžují i tři poražené firmy. Jejich nabídkami se nikdo pořádně ani nezabýval, podrobnou analýzou prošla jen ta nejlevnější od firmy CzechToll. Takový Kapsch by prý svou cenovou nabídku mohl i snížit, pokud by došlo k nějaké diskusi. „Jako kdybych vzal čtyři ženské na večeři, abych se tam rozhodl, která z nich je nejlepší. Ale ještě předtím bych měl informace, že nejjednodušší to bude s jednou jedinou, jelikož je komplexně nejpromiskuitnější, takže bych si vybral ji a s těmi dalšími třemi bych pak na té večeři vůbec nemluvil, ba co víc, ani bych jim nedal napít vody z kohoutku. Je to neslušné a ještě bych dostal přes hubu,“ bavil se Soukup.

Ťok se prý ale ve vládě dost možná udrží, pokud referendum v ČSSD dopadne dobře. Referendum ale Jaromír Soukup také nenechal jen tak. „Ono potrvá měsíc! I kdyby si jeho výsledky posílali mentálně postiženými poštovními holuby, museli by to přeci stihnout dřív. A to i v případě, že by ti mentálně postižení poštovní holubi sami hlasovali. Vždyť už sedm měsíců nemáme vládu! Ale měsíc sem, měsíc tam. No tak to bude osm, nebo devět měsíců, nebo taky čtyřicet tři,“ komentoval to ironicky Soukup.

Ministr dopravy Ťok tak bude moci dokončit svůj plán na navýšení ceny dálniční známky na dva tisíce korun. „Já s tím naprosto souhlasím, ale dával bych dálniční známku rovnou za dvacet tisíc. Sice nemáme úplně nejhustší dálniční síť, nemáme ani nejlepší dálniční síť, máme v podstatě takovou dálniční síťku, okolo níž navíc brzo nebudou fungovat ani mýtné brány. V tomto směru máme alespoň nejzábavnější dálniční síť,“ přisadil si Soukup.

Pak se Jaromír Soukup věnoval zprávám z minulého týdne. Všímá si toho, co aktuálně dělá neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš. „Drahoš se prostě za přítomnosti jásajícího davu slanil na invalidním vozíku z Nuseláku, což následně osobně oslavoval, jako kdyby vyhrál prezidentskou volbu, botanickou soutěž o nejhezčí fikus a soutěž Česko hledá superstar dohromady,“ komentoval Soukup bizarní záběry, které běžely za jeho zády na televizní obrazovce. Jiří Drahoš nyní kandiduje za STAN do Senátu. Toto byl prý jeden z vrcholů jeho předvolební kampaně.

Výborní prý byli i Piráti. Ti nyní chtějí regulovat, tedy dělat to, proti čemu brojí. Pirátům vadí ubytovací služba AirBnb. Kvůli této službě rostou v Praze ceny nájemního bydlení. Piráti tak chtějí regulovat internet. „Jako kdyby komunisté chtěli zdanit chudé, nebo Tomio Okamura hlásal myšlenku přijetí osmi milionů migrantů do Česka. Úplně boží,“ sarkasticky to hodnotil Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…