Krev Kalouska, peníze do Nory Fridrichové... Jaromír Soukup se vyřádil na ČT, na pravici i na Slonkové

20.11.2018 12:24

Nový Týden podle Jaromíra Soukupa na TV Barrandov nemohl mít jiné téma než Andrej Babiš. „Ta reportáž by byla i zajímavá, kdyby se tihleti dva kousci nestylizovali do parodie na Kriminálku Las Vegas,“ opřel se do Slonkové s Kubíkem. Zkritizoval i Remundu s Klusákem a jejich režii. Přešel na Českou televizi a ministra kultury, který by chtěl zvyšovat koncesionářské poplatky. A jako poslední uspořádal výprodej starých kauz, kterých se dle něj lepšolidé chytali, a to ve stylu legendy teleshoppingu Horsta Fuchse.

Krev Kalouska, peníze do Nory Fridrichové... Jaromír Soukup se vyřádil na ČT, na pravici i na Slonkové
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Teleshopping s Jaromírem Soukupem

Hned na úvod se Soukup pustil do Slonkové s Kubíkem. „Ta reportáž by byla i zajímavá, kdyby se tihleti dva kousci nestylizovali do parodie na Kriminálku Las Vegas,“ smál se moderátor Soukup. „Je to reportáž té Slonkové a Kubíka, nebo hraný seriál? Co je pravda, a co je nahraný? Já fakt nevím,“ ptal se moderátor dál. „Těmhle dvěma bych nenabídnul ani komparz v Soudkyni Barbaře,“ hodnotil ředitel Soukup herecké výkony zúčastněných reportérů a dodal, že si určitě mysleli, že hýbou politickou scénou.

„Proč nebylo k A řečeno i B?“ ptal se Soukup na adresu toho, že v reportáži Seznamu nebylo uvedeno, že Babiš mladší údajně trpí schizofrenií. Podle něj to byla manipulace. Soukup se odvolával na české právníky, že to, co Slonková s Kubíkem provedli, byla „regulérní novinářská prasárna“. Zmínil také Klusáka s Remundou, kteří se na reportáži podíleli a stáli také za blamáží Český sen. Reportáž byla podle Soukupa “mazání medu okolo pusy s elegancí Miroslavy Němcové. Klusák s Remundou prý Slonkové s Kubíkem říkali, jak to bude vypadat lépe. „Vrtěti psem se tomu říká,“ prohlásil Soukup a dodal, že těmi psi jsou lepšolidi. Vít Klusák také podle Soukupa jde po Babišovi víc než Miroslav Kalousek po tullamorce.

„Shodneme se, že teď má Andrej Babiš víc problémů než já pořadů,“ zažertoval moderátor. A připomenul vtipy, které začaly o únosu na Krym kolovat. Trefoval se také do KDU-ČSL, když Marian Jurečka jako jeden z prvních volal po Babišově demisi, ale když byli ve vládě, tak jim Čapí hnízdo moc nevadilo. „Kalouskova škola vytrhávání věcí z kontextu,“ popsal jejich chování moderátor. Svým způsobem pochválil Petra Fialu z ODS. Prohlásil ho za politicko-taktického vítěze, protože po volbách nešel do koalice s Babišem a zmínil, že mu preference stoupají, na rozdíl od Miroslav Kalouska, který proti Babišovi „prská“ již 6 let a preference mu jdou dolů.

Další téma byl ministr kultury za ČSSD, Antonín Staněk, který podle Sokupa řekl, že by chtěl zvednout koncesionářské poplatky. „Česká televize si stěžuje, že nemá prachy, takže co musí udělat občan? Přisypat do nory... Nory Fridrichové, víc prachů,“ žertoval Jaromír Soukup. Antonín Staněk podle Soukupa tvrdí, že je třeba zachovat nezávislost médií. Z toho Soukup vyvodil, že si asi myslí, že nezávislost médií se zachovává přidáním peněz Noře Fridrichové. „Proboha, za svý!“ volal Jaromír Soukup na redaktory České televize, které považuje za zaujaté, ať si ČT zprivatizují. Pro informaci, ministr kultury Staněk pro PL řekl toto: ,,"Myslím, že v tuto chvíli je základní debatou zabezpečení nezávislosti České televize a Českého rozhlasu z hlediska jejich financování. Ta debata probíhala i na konferenci na toto téma. A v rámci debaty se diskutovalo o tom, že model, který je v tuto chvíli nastavený prostřednictvím koncesionářských poplatků, tuto nezávislost zaručuje. V souvislosti s tím, jak se zvyšují náklady, je potřeba se bavit o výši koncesionářského poplatku. Jestli chceme nezávislá média, musíme je zaplatit. S tím souvisí odpovědnost médií vůči jejich vysílání. Jsou-li média nezávislá, musí být respektovaná. Jestliže zavdají podnět k pochybnostem, zda jsou nezávislá, ztrácejí respekt. Je to otázka sestavování příslušných rad, které dozírají nad jejich nezávislostí. Novelu zákona o médiích veřejné služby tedy na příští rok nechystáme, ale možná se bude obecně napříč politickým spektrem debatovat otázka výše koncesionářských poplatků. I způsob placení, jestli to má být od přístroje, protože to je také otázka – zatím nejsou do plateb zařazena nová média, jako jsou chytré telefony apod., nebo jestli to bude počítáno na hlavu v domácnosti... Uvidíme."

Řekl, že se blíží Black Friday, kdy jsou v obchodech velké slevy na starší zboží. A že tento výprodej mají i lepšolidé. A tak uvedl žertovný pořad Teleshopping Jaromíra Soukupa. První tři volající prý dostanou Voodoo figurku Dominika Feriho, parodoval Soukup Horsta Fuchse. Nejdříve vytáhl prázdný igelitový pytlík. „Jedná se o celorepublikové nadšení z Jiřího Drahoše,“ popsal zboží. „Už nebude, příště zmizí,“ ocenil artikl Soukup na 14 korun českých a vyzval diváky, aby volali ihned. Druhá položka byla vlajka Tibetu s krví Miroslav Kalouska. „Kterou prolil v českých ulicích za dalajlámu,“ vychválil zboží Soukup a přidal zdarma hroší kůži Miroslava Kalouska. To vše za 99 Kč. A zmínil i padáky „skoro zadarmo“ za 110 milionů. Kopl si ještě do Erika Taberyho s Martinem Veselovským za jejich neexistující rozhovor se Zdeňkem Bakalou. A jako další zboží přidal dvě platíčka Xanaxu Pavla Šafra. Prý prázdná, jelikož je Šafr spotřeboval u snídaně. „Poté, co se Šafr dozvěděl, že jeho kádrovací Forum24 četl jen on a jeho psík Vořech, slyšící na jméno Vilém Besser,“ neodpustil si narážku generální ředitel TV Barrandov. K platíčku nabídl ještě „chlast Pavla Šafra“. To vše za lidovou cenu 200 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…