Kriminálka, která je inspirována skutečnými případy. Seriál Místo zločinu Ostrava dnes večer představí ČT

06.01.2020 17:12

Česká televize dnes večer uvede nový krimiseriál Místo zločinu Ostrava. V hlavních rolích se představí kriminalisté Ema a Honza, které ztvárnili Pavla Beretová a Stanislav Majer. Ještě před večerním uvedením prvního dílu v televizi se konala novinářská projekce v pražském kině Atlas, kde byl představen díl druhý, poté následovala tisková konference.

Kriminálka, která je inspirována skutečnými případy. Seriál Místo zločinu Ostrava dnes večer představí ČT
Foto: B.Richterová
Popisek: Nový krimiseriál České televize Místo zločinu Ostrava

Tiskové konference se z herců zúčastnili Stanislav Majer a Bořek Slezáček, který v seriálu hraje manžela hlavní postavy Emy. Také režisér Dan Wlodarczyk, který celý krimiseriál spolu s Janem Hřebejkem a Jiřím Chlumským režíroval. Mezi dalšími hosty byl scenárista Martin Bezouška, jeden z tvůrců, Martin Froyda, a kreativní producent České televize Jan Lekeš. 
 
Jednotlivé epizody třináctidílného krimiseriálu Místo zločinu Ostrava jsou inspirovány případy, které policie na Ostravsku skutečně během několika let vyšetřovala. Jak již bylo zmíněno, hlavní role obsadili Pavla Beretová a Stanislav Majer. Ema a Honza. Seriál volně navazuje na kriminálku Místo zločinu Plzeň.
 

Anketa

Je dobře, že Donald Trump nechal ,,oddělat" Kásima Sulejmáního?

hlasovalo: 14117 lidí
 
Ema je soutěživá a racionální a zcela vyvrací stereotyp, že ženy řeší vše emocemi. Její kolega Honza je naproti tomu výbušný a náladový. Ema je přizvána, aby jako specialistka na komunikaci s nezletilou mládeží pomohla s vyšetřováním zmizení dívky. To diváci uvidí v prvním díle. Za její pomoci je případ vyřešen, ředitel krajské kriminálky ji ale odmítne přijmout. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty, to k překvapení svých nových kolegů vyhraje. Druhým kandidátem byl Honza, ten je ale vyšetřován za postřelení pachatele.
 
Eminy začátky v čele mordparty nebudou jednoduché, bude muset skloubit roli matky se svojí prací na oddělení vražd, ale ani Honza jí začátek nezpříjemní. Podle jeho názoru na tu práci prostě nemá. Postupem času a během dalších případů se z nich ale stane dvojice, která se profesionálně doplňuje, a postupně v sobě možná najdou i něco víc než jen kolegiální náklonnost.
 
„Problematika ženy v mužském kolektivu měla vnést napětí mezi postavy. Pravdou však je, že kriminálka je už z podstaty maskulinní prostředí a přítomnost žen na prvním oddělení není tak samozřejmá, jak by se zdálo u většiny televizních kriminálek,“ říká režisér Dan Wlodarczyk.
 
Foto: Představitel Honzy, herec Stanislav Majer
 
A proč by diváci měli nový seriál sledovat? „Tak především si myslím, že Ostrava je dost autentická, osobitá a fotogenická. A taky se jedná o projekt, na kterém pracovali tři režiséři. Každý má trochu jiný přístup a recept – možná bude pro diváka zajímavé sledovat, jak se charakter jejich práce mění,“ uvedl představitel Honzy, herec Stanislav Majer. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…