Krize v ČT: Dvořákovu komisi opustil další člen. Uhde k tomu nešetří slovy

02.12.2013 16:06

Generální ředitel České televize Petr Dvořák chtěl sestavit komisi z odborníků, která měla prošetřit poměry panující na půdě zpravodajství veřejnoprávní televize. Nemusí se mu to však podařit. Připravovaný tým totiž opustil již druhý člen. Informuje o tom server iDnes.cz. Problémy v ČT vypluly na povrch, když podaly Radě ČT stížnost více než dvě desítky pracovníků.

Krize v ČT: Dvořákovu komisi opustil další člen. Uhde k tomu nešetří slovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

"V důsledku vážné zdravotní situace v mé rodině jsem členství v expertní komisi v pátek zrušil a jejího jednání se nezúčastním," uvedl prorektor Univerzity Karlovy Michal Šobr. Před časem komisi opustila dopisovatelka dánského deníku Politiken Dana Schmidt, ze zdravotních důvodů. Svůj odchod prý zvažují i další členové. Prozatím vyčkávají, co se stane dál.

Já bych tam nešel, říká o Dvořákově komisi Uhde

V komisi měli původně zasednout šéfka Etické komise Syndikátu novinářů Barbora Osvaldová, zpravodaj BBC v Česku Rob Cameron, prorektor Univerzity Karlovy Michal Šobr, sociolog a mediální teoretik Jaromír Volek z Masarykovy univerzity a redaktorka českého původu Dana Schmidt, někdejší dopisovatelka dánského deníku Politiken.

Předseda Rady ČT Milan Uhde prý nemá k dispozici žádná oficiální stanoviska z Dvořákovy strany a zprostředkované informace odmítá obšírněji komentovat. Vyjadřuje však pochybnosti nad tím, že se Dvořákovi podaří komisi doplnit, a to z toho důvodu, že její aktéři zřejmě nedostávají od ředitele příliš jasné zadání, čeho se má jejich činnost vlastně týkat.

"Kdybych byl nezávislý odborník a byl bych o to požádán, nevstoupím tam ani za milion. Domnívám se, že ti lidé odcházejí proto, že zadání pro ně není přesvědčivé. Ale to je jen moje domněnka," dodal Uhde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…