Krize v ČT sílí: Drtinová nevěří Dvořákovi a vytváří svůj vyšetřovací tým

28.11.2013 16:51

Po stížnostech části redaktorů České televize na údajné protežování SPOZ či prezidenta Zemana začal generální ředitel ČT Petr Dvořák budovat tým nezávislých osobností, který měl prověřit chod televize v této věci. Stěžovatelé však podle informací serveru Mediář.cz začali budovat alternativní nezávislé uskupení.

Krize v ČT sílí: Drtinová nevěří Dvořákovi a vytváří svůj vyšetřovací tým
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

„Skládáme po poradě s Milanem Uhdem svou komisi, ale pracovat budeme s oběma. Jen budou dva výstupy,“ uvedla Daniela Drtinová, spolu s televizním odborářem Adamem Komersem jediná, která se podepsala, dalších dvaadvacet lidí chtělo zůstat v anonymitě. Milan Uhde je předsedou Rady ČT.

Rozhovory se stěžovateli prý nejsou v plánu

Drtinová si stěžuje na to, že složení pětičlenné komise, která měla situaci v ČT prověřit, dostali stěžovatelé v zásadě „befelem“. Ředitelem Dvořákem bylo pevně dáno, že v komisi zasednou pražský zpravodaj BBC Rob Cameron, sociolog médií z brněnské Masarykovy univerzity Jaromír Volek, předsedkyně Etické komise Syndikátu novinářů ČR a vedoucí Katedry žurnalistiky na FSV UK Barbora Osvaldová, prorektor Univerzity Karlovy pro vnější vztahy Michal Šobr a Dana Schmidt, místní dopisovatelka dánských novin Politiken. Posledně jmenovaná však ze zdravotních důvodů odstoupila a padl návrh na jmenování novináře Erika Besta. Ředitel Dvořák to však odmítl s tím, že složení týmu a vyřešení aktuálního rozkolu je jeho odpovědností.

Drtinová pak kroutí hlavou také nad tím, že dosud není jasné, jakým způsobem bude nezávislá komise pracovat. Nějaký výstup z postřehů komise má přitom být k dispozici již během prosince. Známá redaktorka ČT v této souvislosti poukazuje i na to, že, alespoň zatím, nemá komise v plánu rozhovory s podavateli stížnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…