Krnáčová na Frekvenci 1 odkryla, co chystá. Konkrétní firmy se prý mají na co těšit

09.11.2014 17:55

Budoucí pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) byla hostem nedělního Pressklubu na Frekvenci 1 moderátora Luboše Xavera Veselého. Prozradila, co se začne dít, až skutečně nastoupí do úřadu. Hodlá si například pořádně posvítit na Dopravní podnik hl. města Prahy i na tunel Blanka. A pokud to bude na ní, zruší „investičně pochybnou kartu Opencard“.

Krnáčová na Frekvenci 1 odkryla, co chystá. Konkrétní firmy se prý mají na co těšit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr pražské kandidátky Adriana Krnáčová

„První co bude, asi udělám výběrové řízení na ředitele odborů, které nejsou obsazené, pak si budeme muset posvítit na některé firmy. Jsou některé firmy, které nehospodaří úplně dobře, takže mi budou muset skládat účty,“ podotkla.

Zároveň ale přislíbila, že se budoucí koalice chystá zlevnit pražské jízdné. Kde na to vezme? Hypoteticky se na to vydělá tím, že za menší peníze bude hromadnou dopravu využívat více lidí. „A kolegové z Trojkoalice říkali, že to mají propočtené u příkladu Vídně. Počítá se s tím, že si bude více lidí kupovat roční jízdenku,“ pokračovala Krnáčová. Posvítí si také na provozní náklady DPP. „Podíváme se na smlouvy, na poradenské smlouvy a uvidíme, co nám tam vypluje,“ popsala.

Tunel Blanka a Opencard

Stranou primátorčiny pozornosti nezůstane ani tunel Blanka. Tento komplex považuje z inženýrského hlediska za unikátní dílo, ale z pohledu ekonomického to možná ještě bude problém. Na vynaložené náklady se proto hodlá pořádně podívat. „Otevřeme tunel Blanka, uvidíme, jak se bude kumulovat doprava v Praze, a uvidíme, co se bude dít s pražskou dopravou,“ poznamenala také. Podle jejího názoru nelze vyloučit, že v některých místech může tento tunel pražskou dopravu ještě zkomplikovat. „Ale nechci malovat čerta na zeď,“ uklidňovala posluchače.

A co bude dál s Opencard? „Moje představa je, že bychom měli mít úplně jiný systém, protože už všichni máme mobilní telefony nebo platební karty, pomocí kterých můžeme platit jízdné, Opencard je pro Prahu příliš velký luxus. Chtěla bych odepsat tuto pochybnou investici a jít úplně jinou cestou. Ale určitě nebudeme dělat nějaká razantní opatření, která by poškodila Pražany.

Koalice se musí spolehnout na odsouzeného Březinu

Koalice se ale bude muset spolehnout na pana Karla Březinu, člena zastupitelstva, který již byl pravomocně odsouzen. Koalice ANO, Trojkoalice a ČSSD se bez něj ale neobejde, protože má těsnou většinu jednoho hlasu. „Já se snažím se k lidem chovat slušně a očekávám, že se oni budou slušně chovat ke mně,“ prohlásila.

Přímo v ANO prý dnes panuje především pracovní nálada, ale v obecné rovině má za to, že se straně daří měnit společenské klima. Na popud moderátora Luboše Xavera Veselého v závěru okomentovala i vulgární slovník prezidenta Zemana.

„Já jsem to četla a bylo mi z toho smutno, když takhle mluví hlava státu. Já chci, aby náš prezident takhle nemluvil, prosím,“ vzkázala hlavě státu. Odmítala se ale vyjádřit k tomu, zda to prezidentovi jenom uklouzlo, nebo to byl předem promyšlený kalkul.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…