Krvavá turecká svatba: Po pumovém útoku zemřely desítky svatebčanů

21.08.2016 7:00

Čtvrteční pumový útok na svatbě v jižním Turecku připravil o život nejméně 30 lidí, dalších 94 bylo zraněno. Oznámily to turecké úřady. Akce byla pravděpodobně dílem sebevražedného atentátníka, píše ČTK.

Krvavá turecká svatba: Po pumovém útoku zemřely desítky svatebčanů
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Podle guvernéra oblasti Aliho Yerlikayi za atentátem stojí buď kurdští extremisté, nebo bojovníci Islámského státu. Sebevražedný atentátník se podle místních médií odpálil během obřadu, který se konal pod širým nebem.

Útok se uskutečnil ve městě Gaziantem, které leží zhruba 64 kilometrů od syrských hranic. V oblasti letos v květnu sebevražedný atentátník zabil dva policisty.

Premiér Binali Yildirim v prohlášení atentát odsoudil a slíbil, že země překoná období „ďábelských“ útoků. „Svatební slavnost se změnila v místo zármutku,“ řekl premiér.

Pumové útoky jsou v Turecku v posledních dnech stále častější. Trojice pumových útoků, které otřásly ve středu a ve čtvrtek východem Turecka, si vyžádala celkem 14 mrtvých a více než 220 zraněných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…