Kšefty s lidmi od Hlubučka? Polčák vypátrán v dalších vztazích, nejen on

13.07.2022 10:25 | Ze sítí

Moderátorka Jana Bobošíková se ve svém pořadu Aby bylo jasno zaměřila na hnutí STAN. „Víte, že europoslanec Polčák a místopředsedkyně Sněmovny Kovářová, oba ze STAN, byli spjati s firmou, která získávala od krajů i od firmy v gesci obviněného STANaře Hlubučka? Víte, že asistent europoslance Polčáka je jednatelem firmy, která obdržela od magistrátu hlavního města Prahy zakázky za zhruba 15 milionů korun? A víte, že europoslanci Polčákovi poskytuje služby společnost propojená s údajným dodavatelem šifrovaných telefonů? Dohledat si tyto informace je složité. Jsou skryté pod řadou právnických úkonů. Možná záměrně,“ řekla úvodem Bobošíková.

Kšefty s lidmi od Hlubučka? Polčák vypátrán v dalších vztazích, nejen on
Foto: JoK
Popisek: Stanislav Polčák

„Všimli jste si, že vládní koalice a jí nakloněná média dělají všechno pro to, aby se o zločinném spolčení a korupci v okolí stranických špiček STAN mluvilo co nejméně? Někteří novináři, premiér Fiala i předseda hnutí Vít Rakušan hovoří o tom, že odvoláním a rezignací některých politiků STAN ukázal novou politickou kulturu. A ačkoliv se kauza týká dvou celostátních politiků STANu, poslance Petra Gazdíka a europoslance Stanislava Polčáka, neustále slyšíme, že se případ týká jen hlavního města Prahy,“ podotkla úvodem Bobošíková a připomněla slova premiéra Petra Fialy (ODS).

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

„Je to kauza, která se týká pražské komunální politiky, která musí být přísně objasněna,“ poznamenal Fiala.

„To, že moderátor Železný v České televizi toto tvrzení nerozporuje, nás nepřekvapuje. A tak zase jednou uděláme trochu práce za televizi, kterou si všichni povinně platíme. Možná jste četli velmi zajímavý rozhovor webu Seznam Zprávy s bývalým ministrem kultury za STAN Jiřím Besserem. Ten jednoznačně uvedl, že STAN je projekt vytvořený a řízený dvěma muži. Petrem Gazdíkem a Stanislavem Polčákem. V rozhovoru označuje Stanislava Polčáka za baziliška a současnou místopředsedkyni Sněmovny za STAN Věru Kovářovou za neúspěšnou starostku Chýně. A politiky Gazdíka a Polčáka označuje za hlavní hybatele hnutí. Dokonce uvedl, že současného předsedu Víta Rakušana si ti dva vybrali. Tolik bývalý ministr za STAN. Z jeho slov se dá vyvodit, že Vít Rakušan, předseda STAN, vicepremiér a ministr vnitra může tedy hrát roli užitečného idiota. Bývalý ministr rovněž uvádí, že mezi Gazdíkem a Polčákem často padalo jméno Redl. A že Michal Redl odsouzený v minulosti za podvody, spolupracovník Radovana Krejčíře a člověk s papírem na hlavu, se kterým se Gazdík radil o politice STAN, byl strůjcem odchodu ministra Bessera,“ dodává Bobošíková.

„To, že si těchto zcela zásadních informací řada médií prostě nevšimla, nás nepřekvapuje. Mainstreamová média, zejména ta veřejnoprávní, fandí pětikoalici, kudy chodí. Ale my jsme se podívali na dvojici Gazdík – Polčák podrobněji. A zjistili jsme zajímavé věci,“ zmiňuje Bobošíková.

„Oba politici se zapojili do projektu údajně apolitické organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v České republice. Tedy ve Sdružení místních samospráv ČR. A pozor! Ještě jedno jméno hraje významnou roli. Spolu s nimi se ve vedení téže organizace dlouhodobě a velmi aktivně angažovala také současná místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za STAN Věra Kovářová. A zajímavá zjištění pokračují. Představte si, že toto bohulibě vypadající sdružení založilo pod vedením europoslance Stanislava Polčáka dvě obchodní společnosti. A v obou s. r. o. jsou jednateli víte kdo? Asistenti europoslance Polčáka. A obě společnosti čile obchodují s kraji, městy a dalšími státními organizacemi jako divé. Schválně: Hádejte, od koho získaly největší zakázky? Nebudu vás napínat. Přece od hlavního města Prahy,“ dodala Bobošíková.

„První ze společností, které europoslanec Polčák jménem sdružení založil, se jmenuje SMSdata. V té drželo až donedávna zmíněné Polčákovo Sdružení místních samospráv plných 67 procent. Nechci to zamotávat. Ale v té době byla místopředsedkyní sdružení právě místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za STAN Věra Kovářová. Ještě za jejího působení s. r. o. uzavřelo smlouvy za statisíce například s Pardubickým krajem nebo s Krajem Vysočina. Fakt, že s. r. o. prodávalo klientům datové řešení, které vzniklo za desítky milionů z peněz daňových poplatníků, ten si necháme na jindy,“ míní Bobošíková.

„Poté, na podzim loňského roku, Polčákovo sdružení SMSdata ze společnosti vystoupilo, ale pozor. Polčákův asistent Pavel Felcán zůstal i nadále jeho jednatelem. A firmě zastupované Polčákovým asistentem se začalo dařit ještě víc. Tak například loni v listopadu získala společnost zakázku za téměř 11 milionů korun. Od Magistrátu hlavního města Prahy. Od společnosti, která přímo patřila do gesce vyšetřovaného Petra Hlubučka z takzvaného Hlubučkova gangu. V prosinci získali z této firmy další zakázku. Za 3,5 milionu. A mezitím schopný jednatel, jinak Polčákův asistent, podepsal zakázku s Dopravním podnikem hlavního města Prahy a s Technickou správou komunikací. Což jsou firmy spadající pod pirátského náměstka Scheinherra. Ovšem Pavel Felcán není jediný schopný asistent europoslance Polčáka. Druhý schopný asistent se jmenuje Jan Bartonička a ten je jednatelem druhé Polčákem založené společnosti, vlastněné Sdružením místních samospráv České republiky. Ta se jmenuje SMS služby. To ale není všechno,“ míní Bobošíková.

„V celé kauze hrají roli šifrované telefony. Možná vám utkvěly v paměti výmluvy, že Gazdík a Polčák nevědí, kdo jim telefony s šifrováním platil. Údajně jim je měl dodat bývalý ministr pro místní rozvoj a ministr spravedlnosti Pavel Němec. A víte, co dělá Němcova advokátní kancelář? Oficiálně podle webu Evropského parlamentu poskytuje europoslanci Polčákovi služby spojené s výkonem mandátu. Tak co myslíte? Je obvyklé, aby čelní politici hnutí působili zároveň ve sdružení, které o sobě tvrdí, že je apolitické a že hájí zájmy obcí a měst? Je obvyklé, aby takové sdružení zakládalo s. r. o., která pak s obcemi a městy čile obchodují? A je obvyklé, aby v těchto s. r. o. byli jednateli asistenti europoslance, který jménem onoho apolitického sdružení tato s. r. o. založil. A vše za přihlížení místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a místopředsedkyně STAN Věry Kovářové? Třeba dají odpověď orgány činné v trestním řízení. Uvidíme,“ dodala Bobošíková závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…