Kuba navštívil Sokolovské strojírny. Pohádal se s ředitelem

10.03.2012 13:54

Návštěva ministra průmyslu Martina Kuby v Sokolovských strojírnách neskončila dobře. Zaznívala kritika a silná slova, všechno skončilo roztržkou mezi ministrem a ředitelem strojíren.

Kuba navštívil Sokolovské strojírny. Pohádal se s ředitelem
Foto: Redakce
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba

Ředitel Sokolovských strojíren František Dohnal naštval ministra hned v úvodu, když si postěžoval, že podpora od státu a bank už není, co bývala a je slabá. Potíže firmy prakticky svedl na ministerstvo a na zakázkovou krizi.

Sostroj nemá vlastní výrobky

Vzápětí Dohnal přiznal, že Sostroj nemá žádný vlastní výrobek, se kterým by se mohl pokusit prorazit na trzích v zahraniční. O zařízení na recyklaci pneumatik, které Sostroj rozběhl před deseti lety, není valný zájem. I sám ředitel nadhodil, že to možná byla chyba.

Šéf Sostroje si tím v podstatě řekl o tvrdou ministrovu kritiku. "Že státní podpora průmyslu klesá, je naprosto přirozené. Musíte se přizpůsobit trendům na trhu. To za vás ministerstvo neudělá. Neslyšel jsem, že plánujete produkt, který vám naše zastoupení v zahraničí může pomoci nabízet na trzích ve světě. Musíte mít výrobky, o které je zájem. Chce to trochu života," káral Martin Kuba.

Podivil se i argumentům šéfa představenstva Sostroje Jiřího Krše, že stát nenastavil rovné podmínky pro všechny výrobce a že je dusí vysokou spotřební daní na pohonné hmoty. "Vyrábíte produkt, jenž se těžko prodává. K tomu vám nepomohou rovné podmínky."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…