Kubera: Vedení ODS by mělo odstoupit. A neúspěšní ve volbách odejít

21.10.2012 16:45

Po výsledku voleb by měla podle senátora a člena Ústavně-právního výboru Jaroslava Kubery odstoupit celá výkonná rada ODS. Navíc ti, kteří neuspěli v krajských volbách, by se už neměli vracet. Rovněž by i výměna předsedy občanských demokratů měla smysl, jenže se nikdo na tuhle pozici nehlásí, přiznává Kubera.

Kubera: Vedení ODS by mělo odstoupit. A neúspěšní ve volbách odejít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Senátor za ODS Jaroslav Kubera přiznává, že kongres z hlediska ODS není optimální. „To, že je kongres svolaný takhle narychlo, nese členská základna vysloveně nelibě,“ říká v rozhovoru pro Aktuálně.cz Kubera s tím, že si mysleli, že kongres bude normálně v prosinci.

Kuberovi tento tah přijde jako jistá taktika. Ale není konkrétní, kdo za to může. Proto tvrdí: „Podle mě by měla celá výkonná rada odstoupit, a kdo neuspěl v krajských volbách, tak by se tam už neměl hlásit.“

Výměna předsedy ODS by byla možná, kdyby padla vláda. Jenže by to moc velký význam zřejmě nemělo. Aby byl premiér a předsedou někdo jiný, to se nikdy neosvědčilo, většinou to nefunguje, myslí si senátor.

Navíc asi není člověka, který by Nečase vyzval. Nikdo se totiž na předsedu nehlásí. „Všichni říkají: já bych radši byl místopředsedou, ale předsedou, to ne,“ vysvětluje Kubera.

Osmičková audina

Člen Ústavně-právního výboru Kubera odhaduje, že sněmovna zůstane, bez ohledu na politickou příslušnost, tak, jak je. A důvod? Český zvyk. „Někteří se dostali do sněmovny tím, že je někdo vykroužkoval, tak nepochopitelně první, co udělali, vzali si na leasing audinu, nejlépe osmičku,“ vysvětluje Kubera a dodává, že tihle lidi přece nemají zájem, aby byly předčasné volby.

Aby si ODS udržela své voliče, neměla by být papalášská, tedy alespoň podle Kubery. „Kdo má nějaký dobrý byznys, ať se nemontuje do politiky,“ říká Aktuálně.cz další hlavní důvod. Je přece omyl, že bohatí lidé jsou dobří do politiky, že už nebudou nic chtít. Je to přesně opačně. Bohatí lidé chtějí být ještě bohatší. A ta možnost, že si může něco přihrát pro svou firmu, je svůdná, říká Kubera.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…