Kubice je na Šluknovsku. Starostové: Už by nám nemuseli tolik krást kanály

08.11.2011 12:03

Ministr vnitra Jan Kubice dorazil na sever Čech. Spolu s policejním prezidentem Petrem Lessym přijeli diskutovat se starosty tamních obcí o nepokojích, které je zmítají.

Kubice je na Šluknovsku. Starostové: Už by nám nemuseli tolik krást kanály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cedule města Rumburk

Starostové žádali ministerstvo vnitra a policejní prezídium o navýšení počtu policistů v regionu. Bylo jim vyhověno. Na tiskové konferenci po jednání proto padala téměř výhradně slova chvály.

"Jsem ráda za vědomí, že kdykoli budu mít problém, mohu zvednou telefon a zavolat o pomoc," komentovala úzkou spolupráci mezi obcemi a policií starosta Šluknovska Eva Džumanová.

Zvýšený počet policistů v ulicích by mohl zamezit i menším úskalím, než je násilí. Například problému, který se místním obcím každou zimu vrací. "Obáváme se, že jako každoročně, až napadne sníh, budou nám jaksi odinstalovány kanály, které jsou zvlášť tehdy nadmíru potřebné," uvedl starosta Rumburka Jaroslav Sykáček.

Situaci v oblasti v létě vyhrotil útok v jednom z barů v Novém Boru, kde skupinka místních Romů mačetami napadla hosty. Následovalo několik dalších násilností a protestů místních. Ani po několika měsících není situace zcela klidná.

Čtěte:

Kubice jede na Šluknovsko. Starostové si stěžují. Chtějí více policistů

Vládní zmocněnkyně navštívila Šluknovsko. Bojí se extremistů

reklama

autor: par

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…