Kuňkáte na Babiše. Máte málo! Minářův souputník chce od Pirátů a SPOLU peklo

13.09.2021 7:54 | Ze sítí

David Ondráčka bije na poplach. Poslední průzkumy ukazují, že obě opoziční koalice ztrácí dech. Někdejší ředitel české pobočky protikorupční organizace Transparency International David Ondráčka Ivanu Bartošovi (Piráti) a Petru Fialovi (ODS) poradil, jak s Babišem jednat v televizních debatách. Ondračka se angažoval kolem zamýšleného hnutí Mikuláše Mináře, které to nakonec ,,zabalilo".

Kuňkáte na Babiše. Máte málo! Minářův souputník chce od Pirátů a SPOLU peklo
Foto: repro YouTube kanál uživatele Lidé PRO
Popisek: Mikuláš Minář během představování svého nového politického hnutí Lidé PRO

Někdejší ředitel české pobočky protikorupční organizace Transparency International David Ondráčka se dívá na poslední předvolební průzkumy a má obavy. Bojí se, že Andrej Babiš (ANO) se svými spojenci zůstane u moci další čtyři roky. 

Anketa

Věříte průzkumu STEM, že ANO získá ve volbách 32,4 %?

hlasovalo: 61854 lidí
 

„Opoziční bloky celých 38 % (v průzkumu STEM), po 8 letech vlády ANO-ČSSD. To je méně než před rokem v září, když stran bylo 5 a měly stabilně svých 42 %,“ posteskl si Ondráčka na sociální síti Facebook.

Rád by ale věřil tomu, že obě koalice vytáhnou v cílové rovince nějaký ten trumf. Předvést by se prý měly především v televizních debatách.

„Chci doufat, že opoziční koalice zafinišují, že mají něco v rukávu, že to rozbalí, že to není ztraceno. Že lídři Fiala a Bartoš nebudou v debatách s Babišem kuňkat, že jim skáče do řeči, není slušný a ať je taky nechá domluvit. Vždyť se 8 let učí, jak s tímto predátorem tvrdě opozičně hrát, jak mu říct, ať sklapne, jak do něj bušit, jak ukázat jeho neschopnost dělat politiku. A pak jsou v televizi jako králíček před kobrou. Půlka národa na ně vsadila, že to přece bloky Pirátů a ODS dají a oligarchy nás zbaví (a vše ostatní má radši spát), tak teď musí ti lídři něco předvést. Je nejvyšší čas!“ zvolal z plných plic.

Lidé mu v diskusi pod příspěvkem dali za pravdu.

„Přesně napsané, nesmí být z Bureše v debatách připosraní, ale naopak ho musí dostat pod tlak, on pak začne kuňkat slovensky a je vymalované … nechápu, jak tomuto stbákovi může věřit tolik voličů…,“ napsal pan Michal Kočař.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

David Ondračka má obavy

David Ondračka má obavy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…