Kvákárna! Z Andreje Babiše si už dělá legraci nejen Bělobrádek

07.06.2016 12:03

Šéfové vládních stran se pustili do předvolební kampaně i na internetu, nevyhýbají se ani vzájemným útokům. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek zveřejnil parodii videa, které předtím natočil šéf vládního partnera Andrej Babiš (ANO). V ironickém příspěvku zveřejněném na sociálních sítích Bělobrádek mimo jiné uvádí, že tradiční politické strany, proti kterým se ANO už od svého vzniku vymezuje, ve volném čase vymýšlejí koaliční podrazy.

Kvákárna! Z Andreje Babiše si už dělá legraci nejen Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Ministr financí v rámci prvního dílu internetového pořadu nazvaného Babišova kavárna odpovídal na otázky týkající se zdravotnictví. Podle moderátorky pořadu Pavly Charvátové má pořad umožnit šéfovi ANO, aby odpovídal na otázky, které mu chodí do e-mailové schránky nebo na sociálních sítích. K tomu Babiš už pravidelně vyjíždí do krajů, kde se zajímá o stav nemocnic a současně oslovuje občany.

Bělobrádek rychle zareagoval videem Pavlova cukrárna. Odpovídal na dotaz, co dělají tradiční politické strany. „Především je naším úkolem vysedávat v kavárnách a čekat, zda nás zlobbují firmy z hazardu nebo tabákové lobby,“ uvádí Bělobrádek. Ve volném čase se strany snaží vymýšlet koaliční podrazy a okopávání kotníků, hlavní náplní je pak lhaní, dodává vicepremiér pro vědu, výzkum a inovace.

Babiš si minulý týden stěžoval na to, že ho ve vládě v několika bodech přehlasovali lidovci a sociální demokraté. Bělobrádek existenci dvojkoalice s ČSSD odmítl, o víkendu pak v deníku Právo mluvil o nespolehlivosti hnutí ANO, které podle něj neplní dohody. Strany se kvůli hlasování o rozpočtu či o protikuřáckém zákoně ve sněmovně, který kvůli hlasům ANO neprošel, v posledních týdnech navzájem vinily z porušování koaliční smlouvy.

Do Babiše se pustila i náměstkyně Arnoštová

Legraci si z Babišova videa udělala na svém blogu na serveru Aktuálně.cz také Lenka Teska Arnoštová, náměstkyně pro legislativu a právo na ministerstvu zdravotnictví. Babišovu kavárnu přejmenovala na „kvákárnu“ a obsah jeho sdělení shrnula do čtyř bodů: 1) České zdravotnictví má problémy. Konkrétně mu chybí finance. 2) Lékaři a sestry si za svou obětavou práci zaslouží naše uznání. 3) Zdravotníci by si zasloužili zvýšit platy o deset procent. 4) Peníze by zdravotníkům měli dát ředitelé nemocnic. Stát má problémy zdravotnictví řešit. Centrálně.

Celý text je ZDE

Celé Babišovo video pak ironicky okomentovala těmito slovy: „Jestli jste snad někdy dříve pana ministra nařknuli z toho, že jen kritizuje a nenabízí řešení, teď vám určitě spadl hřebínek. Tak, když už všichni víme, co máme dělat, můžeme se pustit do práce!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…