Kvůli Bártovi upadá politická kultura u nás, brání se ČSSD

05.02.2012 19:25

Šéf poslanců Věcí veřejných Vít Bárta osočil v nedělním pořadu Partie na TV Prima Family místopředsedu sněmovny Lubomíra Zaorálka z toho, že vyučoval marxismus. ČSSD se proti Bártově tvrzení ohrazuje.

Kvůli Bártovi upadá politická kultura u nás, brání se ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Bárta osočil Lubomíra Zaorálka z toho, že prý učil marxismus, ničil lidi a nyní ve sněmovně hájí Václava Havla. Proti tomu se Zaorálkova domovská ČSSD ostře ohradila. Zaorálek podle ní působil na ostravské univerzitě až v roce 1990 a přednášel zde politickou filozofii, etiku a české politické myšlení 19. a 20. století.

"Osobní podpásové útoky, kterými Vít Bárta v diskusích kompenzuje nedostatek věcných argumentů, znovu odhalují strategii strany Věci veřejné. Tato strana, která je spíše podnikatelským projektem, má značný podíl na úpadku politické diskuse a politické kultury u nás,“ vzkázal předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…