Kvůli TOP 09 máme v ulicích občanskou válku, píše komentátor

25.08.2013 11:58

Na několika místech České republiky se během soboty odehrála řada pochodů radikálů zaměřená proti Romům. Lukáš Matoška v komentáři pro server Britské listy poznamenává, že za neblahou situaci, která místy připomíná občanskou válku, zodpovídá TOP 09 v čele s Karlem Schwarzenbergem.

Kvůli TOP 09 máme v ulicích občanskou válku, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Protesty z poslední doby, jak je známe z Českých Budějovic či z Duchcova, jsou podle autorova názoru jen důsledkem strašné sociální politiky exministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09), jenž zeštíhlil dávky natolik, že dokonce poprvé v historii vyhnal do ulic i handicapované spoluobčany.

„Shrnuto a podtrženo, v Česku to dnes místy vypadalo jako za občanské války. Kdo chce odvrátit nejhorší, musí se nutně potýkat s důsledky asociální politiky uplynulých let, politiky, jíž násilí pouze vystavilo účet. A na prvním místě je třeba brojit proti tomu nejnebezpečnějšímu – proti knížecímu rasismu TOP 09,“ zdůrazňuje autor.

Tomuto druhu rasismu musí podle Matoškova názoru čelit levicové strany promyšlenou sociální politikou. Levicové strany musí dokázat ochránit také nejvýraznější oběti českého polistopadového kapitalismu - Romy. Pokud to levicové strany nedokážou, nelze podle autora vyloučit, že nám hrozí nástup radikálů k moci, tak jak se to stalo v Německu ve třicátých letech minulého století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …