Kvůli Tchaj-wanu položím i život. Po Rusech vystrkují rohy Číňané

09.08.2023 22:40 | Monitoring

Čínská státní televize vyslala jasný signál podporovatelům Tchaj-wanu. V osmidílném dokumentárním seriálu představila své ozbrojené síly připravené k boji. A že čínští vojáci jsou ochotni při „osvobozování“ Tchaj-wanu obětovat i vlastní život.

Kvůli Tchaj-wanu položím i život. Po Rusech vystrkují rohy Číňané
Foto: Pixabay
Popisek: Čína

Zpravodajský server ZeroHedge upozornil na čínský seriál, který byl vysílán čínskou státní televizní stanicí CCTV s názvem Honba za snem. Cílem osmidílného seriálu, který vznikl při příležitosti 96. výročí založení Lidové osvobozenecké armády (People´s Liberation Army, PLA), je připomenout, že čínské bojové síly jsou připraveny na ozbrojený konflikt. Na YouTube je přístupná 20 minut dlouhá ukázka ze seriálu.

Čínští vojáci jsou v seriálu připraveni bojovat a při „osvobozování“ Tchaj-wanu položit i svůj vlastní život.

„Moje stíhačka by byla i mou poslední střelou, která by se řítila na nepřítele, kdybych ve skutečné bitvě spotřeboval všechnu munici,“ prohlásil v seriálu Li Peng, jeden z pilotů letounu J-20.

V jiné scéně seriálu říká Zuo Feng, žabí muž z protiminové jednotky, že pokud by byly podmínky příliš obtížné k úspěšnému a bezpečnému odstranění miny, k uvolnění cesty vojáci použijí svá vlastní těla.

Fan Lizhong, velitel speciální taktické jednotky v dokumentárním seriálu řekl, že ztráta kamarádů je sice bolestná, ale že musí zůstat klidný, aby mohl reagovat na mimořádné události, a být vždy připraven k boji.

Podstatná část seriálu je věnována i simulaci úderů proti Tchaj-wanu, informoval server APnews. V dokumentu se objevuje letadlová loď Shandong, jak pluje v těsné formaci s několika dalšími plavidly, přičemž to byla právě tato loď, kterou PLA v posledních letech vysílala do Tchajwanského průlivu jako hrozbu.

USA na konci července oznámily zaslání balíčku vojenské pomoci na Tchaj-wan v hodnotě 345 milionů dolarů. Tchaj-wan Spojeným státům poděkoval za jejich „pevný bezpečnostní závazek“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Až vyhlásí Tchajwan mobilizaci pro každého Tchajwace,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 10.08.2023 9:14:01
otřese se v základech i jedna naše zbytečná instituce.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …