Kvůli kauze brněnského gangu propuštěni šéfové z kriminálky

05.09.2011 18:16

V souvislosti s vyděračskou kauzou brněnských kriminalistů byl propuštěn jeden z obviněných, zástupce vedoucího oddělení Brno-venkov, Rudolf Setvák. Další personální změny, které učinil ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel, se podle serveru Týden.cz týkají tamní kriminálky.

Kvůli kauze brněnského gangu propuštěni šéfové z kriminálky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

"Pan ředitel Kužel z vedoucí funkce odvolal dva policisty Služby kriminální policie a vyšetřování," sdělila serveru mluvčí Petra Vedrová s tím, že více podrobností o zařazení odvolaných šéfů nehodlají uvádět.

Sledujeme téma Policejní gang

Právě na kriminálce pracovali muži, kteří jsou v kauze vydírání podnikatelů stíháni - právník Miloš Almásy, Petr Křipský a současný zaměstnanec finančního úřadu Eduard Slanina. Dříve na brněnské kriminálce působil také Michal Tofl, který byl loni v červnu zavražděn dávkou ze samopalu.

Vydírání a zastrašování podnikatelů

Společně s čtveřicí bývalých policistů figurují ve vyděračské kauze ještě dva obvinění - podnikatel Zdeněk Olah, letos pravomocně odsouzený za podvod, a Slovák Eduard Poláka. Tato dvojice měla expolicistům pomáhat s vydíráním a zastrašováním podnikatelů. Někdejší muži zákona jim za částky od deseti tisíc korun po milion slibovali ovlivnění jejich trestních kauz, informace ze spisů a tipy, kdy se budou konat policejní akce. Setvák je měl krýt na policejní inspekci.

Šestice je obviněna z trestných činů vydírání, korupce a organizovaného zločinu. Všichni jsou stíháni vazebně. Soud se obával, že by mohli uprchnout a ovlivňovat svědky, čímž by mařili vyšetřování.

Čtěte:
Chobotnice sevřela Česko. Gang policistů vydíral, padá jméno z ODS  
Šlachta ke kauze gangu: Asi to neskončí jen u šesti lidí. Je to zrůdnost 
Vyšetřovatelé hledají svědky činnosti gangu policistů z Brna 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…