Kvůli novému šéfovi DPP jsme se zlobili neprávem, přiznali odboráři

28.02.2012 20:41

Spory mezi odbory a vedením Prahy o nového ředitele Dopravního podniku jsou zřejmě vyřešeny. Odboráři kritizovali primátora Bohuslava Svobodu (ODS) za údajně netransparentní výběr nového šéfa městského dopravce. Po schůzce s primátorem ale uznali, že jejich výhrady byly přehnané, a všechna nedorozumění si prý už vysvětlili.

Kvůli novému šéfovi DPP jsme se zlobili neprávem, přiznali odboráři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Zástupcům zaměstnanců Dopravního podniku se nelíbilo, že původní výběrové řízení magistrát naráz zastavil a že městská rada vybrala vhodného kandidáta přímo - v pátek se jím stal Vladimír Lich.

Šlo o nedorozumění

Ještě dopoledne zněla z úst odborářských předáků poměrně ostrá slova o netransparentnosti. Poukazovali i na předešlé kontakty a aktivity Vladimíra Licha. Všechny tyto informace prý získali z veřejně dostupných zdrojů a z elektronických médií. 

Na schůzku s primátorem Bohuslavem Svobodou odcházeli s tím, že chtějí slyšet, proč ve výběru šéfa Dopravního podniku nastal tak rychlý obrat. Po bouřce, k níž se ještě dopoledne schylovalo, však nebylo po schůzce s primátorem ani památky. 

„Malá komunikace způsobila to, že některé věci jsme si vysvětlovali jinak, než pan primátor myslel. Z toho důvodu zásadní věci na schůzce byly vysvětleny a my je v tuto chvíli akceptujeme,“ potvrdil po jednání jeden z odborářských předáků Jiří Obitko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…