Kvůli zvlněné dálnici podá ŘSD další žaloby

23.11.2012 13:28

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podá příští týden další čtyři žaloby u Rozhodčího soudu na zhotovitele dálnice D47 kvůli reklamovaným vadám na komunikaci. Zástupci ŘSD o tom informovali na dnešní tiskové konferenci; žaloby budou směřovat na společnosti Eurovia a Strabag, které vedly jednotlivá konsorcia zhotovitelů. Kvůli zvlněné dálnici dosud padlo osm žalob, 30. listopadu na dálnici končí záruční lhůta.

Kvůli zvlněné dálnici podá ŘSD další žaloby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

"V současné době je podáno osm žalob s tím, že čtyři žaloby jsou v současné době kompletovány a budou podány v pondělí, to znamená, že budeme mít pokryty všechny stavby, které patřily do termínu definovaném do konce listopadu," uvedla ředitelka úseku kontroly kvality staveb ŘSD Miroslava Pošvárová.

Chystaná čtveřice žalob se týká především úseku z Hrušova do Bohumína a návazného úseku, kde ŘSD reklamuje zvlněnou vozovku a nadměrné opotřebení mostů. Smlouvy s firmami podepsalo ŘSD v roce 2004 a stavby převzalo v roce 2006. Stát začal zjištěné vady reklamovat až po nástupu současného ředitele ŘSD Davida Čermáka v květnu letošního roku.

Pro ukončení sporu se stavaři stát požaduje, aby zhotovitel uznal všechny reklamované vady, navrhnul způsob odstranění a na vlastní náklady je odstranil. Zároveň má prodloužit záruku o deset let. Zhotovitel by měl zajišťovat finální opravy a monitorování stavu dálnice po celou dobu záruky na své náklady. Zároveň by měl stanovit technické parametry v době ukončení záruky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…