LEV 21 za volby draze zaplatil. Každý hlas stál tisíc korun

15.10.2012 17:52

Strana Jiřího Paroubka NS-LEV 21 vložila do předvolební propagace 12 milionů korun. Nevyplatilo se jí to, protože voliči jí dali jen 0,49 procent hlasů. Podle server iDnes.cz tak každý volič stál stranu tisíc korun.

LEV 21 za volby draze zaplatil. Každý hlas stál tisíc korun
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Bývalý premiér Jiří Paroubek vůbec neuspěl, prožil kolosální neúspěch. Před volbami odhadoval, že strana na Ústecku získá alespoň deset procent hlasů. Nakonec to byly ale necelá tři procenta.

Tisícovka za jeden hlas. Paroubek je volební rekordman

Celkově LEV 21 získal jen 13 146 hlasů. V přepočtu tedy jeden hlas stál Paroubka tisíc korun vzhledem k tomu, že se do kampaně investovalo přibližně 12 milionů. Podle iDnes.cz se tak z Paroubka stal volební rekordman v poměru investice – volební zisk.

Paroubek se cítí poškozen a svaluje vinu na průzkumy. Například agentura STEM straně odhadla zisk tří procent hlasů. „Jiří Paroubek měl nesmírná očekávání, která se nezakládala na realitě,“ myslí si šéf agentury Jan Hartl.

Lidé byli bičováni průzkumy, podle kterých jsme neměli šanci uspět

Šéf národních socialistů si ale stojí na svém. „Prvním důvodem porážky je manipulativní zveřejňování volebních průzkumů ze strany kartelu agentur. Několik měsíců jsme se kvůli tomu nedostali do České televize a rozhlasu. A bez toho nemůžete uspět," tvrdí Paroubek.

Serveru iDnes.cz dále vysvětlil, že voliči nechtěli tříštit síly levice, a tak nevolili jeho stranu. „Lidé byli bičováni průzkumy, podle nichž jsme neměli šanci uspět. Voliči se proto báli, že by jejich hlas pro nás propadl,“ vysvětlil. Dodal, že za výsledek může i nedostatek peněz na kampaň. Potřeboval by prý pětkrát tolik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…