Langer vypráskal Babišovy noviny: Jakékoliv lejno voní Mafře, když mě může zasmradit!

26.07.2014 21:50

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer se rozzlobil na Lidové noviny a vydavatelství Mafra, pod které deník spadá. V pátečním vydání totiž řeší dopis, v němž jeden chartista požaduje prošetření údajných vazeb olomouckých policistů s místními politiky, například s Langerem.

Langer vypráskal Babišovy noviny: Jakékoliv lejno voní Mafře, když mě může zasmradit!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Jde o páteční článek Lidových novin, kde se poukazuje na dopis bývalého chartisty Jiřího Středy, který napsal ministrovi zemědělství Marianu Jurečkovi (KDU-ČSL). Žádá v něm o prověření údajných úzkých vazeb olomouckých policistů a státních zástupců s místními politiky, mimo jiné s exministrem vnitra Ivanem Langerem (ODS).

Langer se tak k článku nyní vyjádřil na sociální síti Facebook. Svůj vzkaz adresuje ministru financí Andreji Babišovi, šéfredaktorovi LN Istvánu Lékovi, reportérce Kateřině Eliášové a komentátorovi Martinu Zvěřinovi.

Co přesně napsal Ivan Langer:

1. Andreji, rozumím snaze odpoutávat pozornost od impotence současné administrativy.
2. Isztvane, vnímám, že pokračuje pokles prodeje LN (i MfDnes) a je třeba s tím něco dělat.
3. Kateřino, soucítím s vašimi osobními problémy a potřebou je externalizovat.
4. Martine, zvykl jsem si na Vaše komentáře i na to, že vám nejsem sympatický.
5. Vy všichni, nepřekvapuje mě princip – jakékoliv lejno MAFŘE voní - může-li zasmradit Ivana Langera,“ píše ostře exministr vnitra.

Vytvořili jste silný příběh: Chronický kverulant nabídne příběh o 18 let starém spiknutí, přimíchá k němu něco ze současnosti - o justičním spiknutí a policejněpolitickém propojení, najde si (prý) dobrého traktoristu, aby to dal dál a vy to dáte na titulní stránku. A k tomu přidáte komentář (pražského kavárenského žurnalisty) jinak zasvěceného znalce olomouckých poměrů, a to v duchu: na každém prdu trocha vůně jest!

Za článek nakonec všem ještě poděkoval. Langerovi se pak prý ozvalo několik přátel, kteří ho utvrdili v přesvědčení, co má a nemá v životě smysl. Má prý smysl myslet pozitivně a nemá smysl utrácet peníze za tisk z nakladatelství Mafra.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…