Langšádlové akce o propagandě, kde Jakub Janda varoval před PL: Lidovec chtěl zakazovat, mazat, blokovat. A pak přišel Schwarzenberg a „magoři, volové a extremisté“

29.02.2016 17:32 | Zprávy

REPORTÁŽ „Jak porazit kremelskou dezinformační kampaň?“ Konferenci pod tímto názvem, zabývající se ruskou propagandou, pořádal v pondělí v Poslanecké sněmovně spolek Evropské hodnoty. Akci zaštítila poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová. Mezi posluchači seděli někdejší eurokomisař Štefan Füle, proruský aktivista Alexandr Barabanov či šéf Občanského institutu Roman Joch. Během semináře dorazil i Karel Schwarzenberg.

Langšádlové akce o propagandě, kde Jakub Janda varoval před PL: Lidovec chtěl zakazovat, mazat, blokovat. A pak přišel Schwarzenberg a „magoři, volové a extremisté“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Ruská propaganda je vedena vysoce profesionálním způsobem, v každé evropské zemi jsou akcentována jiná témata a jejím cílem není primárně vykreslit Ruskou federaci jako hodnou a nejlepší zemi, ale naopak rozbourat jednotu Evropy, vyvolat v lidech nedůvěru ke všemu, co se v médích objeví. Jde o válku vedenou nevojenskými prostředky a agenti kremelské propagandy by neměli být připuštěni do veřejné debaty, měli by být mazáni na sociálních sítích a rušeny jejich webové stránky. I takto by se dal shrnout seminář, který v pondělí dopoledne v Poslanecké sněmovně řešil, jak ruskou dezinformační kampaň porazit.

Jakub Janda z Evropských hodnot hned v úvodu konference upozornil, že tématu ruské propagandy by se měla věnovat nejvyšší pozornost na vysoké politické úrovni, a právě proto se akce koná v parlamentu. „Vnímáme velkou hrozbu ruské dezinformační kampaně, která zasahuje nejenom ČR a nejenom migrační debatu. Je zásadní, aby svobodné společnosti dokázaly této kampani rozumně čelit v rámci liberální demokracie,“ uvedl Janda.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radim Panenka

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…