Láska je mé náboženství, hlásali dnes muslimové v Bruselu

17.04.2016 18:48

V srdci EU demonstrují tisíce lidí za poklidné soužití kultur. Po nedávných teroristických útocích v Bruselu volají po životě v míru. Podle ČTK v průvodu najdeme zástupce církevních komunit i představitele muslimů. V čele asi 7 tisíc demonstrantů kráčely rodiny obětí nedávného teroristického útoku na bruselském letišti.

Láska je mé náboženství, hlásali dnes muslimové v Bruselu
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Bruselem prošel průvod demonstrantů, který vyzýval evropské spoluobčany k soužití. Podle organizátorů čítal dav kráčející městem asi 15 tisíc hlav. Policie odhaduje zhruba poloviční počty. Není bez zajímavosti, že demonstranti prošli i často zmiňovanou čtvrtí Molenbeek. K manifestaci mělo podle původních plánů dojít krátce po útocích, ale z bezpečnostních důvodů byla odložena.

„Dnešní akce, kterou svolaly aktivistické spolky a náboženská sdružení, se mělo podle organizátorů zúčastnit asi 15 000 lidí, podle policie dorazila zhruba polovina. V čele průvodu kráčely rodiny pozůstalých a zástupci církevních komunit s transparentem ‚Společně v míru‘. Představitelé muslimů nesli transparent s nápisem ‚Láska je mé náboženství a má víra‘. Mnozí z účastníků nesli na znamení přátelství a mírumilovnosti květiny,“ píše server.

Smyslem akce bylo prolomit vzájemnou nedůvěru a strach, jenž mohl po teroristických útocích opanovat občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…