Lavina. BILLA, Tesco i Albert pouští mezi lidi tu samou plíseň

28.02.2024 11:41 | Monitoring

Řetězce BILLA, Tesco i Albert pouštějí mezi lidi tu samou plíseň. Konkrétně plesnivé olomoucké syrečky. Odhalila to další kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), která se kontrolním „úlovkem“ pochlubila i na sociálních sítích. Lavina zjištění státního orgánu tedy pokračuje a po nedávných špekáčcích nyní došlo i na nevhodné skladování syrečků v českých obchodních řetězcích.

Lavina. BILLA, Tesco i Albert pouští mezi lidi tu samou plíseň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Supermarket, ilustrační foto

V Albertu ve Svitavách objevili inspektoři syrečky, na jejichž povrchu se vyskytovala plíseň. „Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování této potraviny. Výrobek neměl prošlé datum minimální trvanlivosti,“ konstatují kontroloři.

Syreček z Alberta ve Svitavách. Foto: SZPI

Obdobný problém objevili inspektoři i v Tescu v Brně, také u tzv. věnečků. Téměř u všech kontrolovaných balení se na povrchu sýru vyskytovaly kolonie plísní bílé a nazelenalé barvy. Kontrola opět nezjistila nevyhovující teploty skladování výrobku a potravina neměla ani prošlé datum minimální trvanlivosti.

Syreček z brněnského Tesca. Foto: SZPI

Lavina kontrol, ta samá plíseň

Okem viditelné plísně byly i u syrečků, které objevili inspektoři v brněnské BILLE. Opět nazelenalé a bílé barvy.

Syreček z brněnské BILLY. Foto: SZPI

Na přelomu roku již potravinářská inspekce při svých kontrolách objevila všelijaké nepříliš potěšivé nálezy, mezi nimiž byly případy, kdy byl zákazníkům nabízen ke koupi v provozovně PENNY Marketu termix s kovovou chutí a vůní po chemikáliích či v prodejně Kauflandu těstoviny s alkaloidy vyvolávajícími otravu. Nejčastěji však budilo pozornost inspektorů SZPI maso, jehož nákup v tuzemských supermarketech dle počtu hlášení nebezpečných potravin připomínal leckdy až ruskou ruletu.

Se současnými zjištěními se inspekce včera „pochlubila“ i na svém facebookovém profilu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

BILLA, Tesco i Albert pouští mezi lidi tu samou plíseň, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVitek106 , 28.02.2024 14:46:17
Článek jsem si se zájmem přečetl, ale nikde jsem se nedočetl, k jakému závěru SZPI došla. Když jsem ještě provozoval hospůdku tak stačilo, abych jedné nafrněné ježibabě z dvojice kontrolorů z ČOI-ky, neodřezal špičku s kousíčkem rosolu na čersvě načaté, podotýkám, že špičkové tlačence a chléb v košíčku nebyl dokonale zakrytý, pivo po spadnutí pěny bylo milimetr pod čárkou, a abych se před ní neklaněl až na zem a hlavně, že jsem jí nenabídl tašku s naturální pozorností spolu s takovými papírovými obrázky v obálce, tak protože už nic víc nemohla najít na čem by mě načapala, tak jsem od ní aspoň vyfasoval "prý symbolickou" dvoutisícovou pokutu s varováním, že kontroly se mohou opakovat co nevidět a v místní městské drbně, jsem byl prezentován div ne jako atentátník na Kenedyho. Takže jak je možné, že tam kde lidem prodávají potraviny ohrožující zdraví a možná i život se to zřejmě rychle "napraví" a zapomene, zato na malých obchůdcích a hospůdkách, se tito hrdinní kontroloři dokáží vyřádit. ?!?!?! Mají snad kontrolní orgány nějaký dvojí metr stejně, jako naše vláda, když si posranci sami ač nepotřebni, každoročně odhlasují zvyšování svých platů a na druhé straně důchodcům a ostatním SKUTEČNĚ POTŘEBNÝM, NEZÁKONNĚ UKRADNOU i to, nač mají ze zákona právo a nárok?????? A toto má být ta demokracie?????

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…