Lépe než v Česku je migrantům prý i na Ukrajině. Američané představili novou studii

10.07.2017 17:55

Česko není pro imigranty dobrou zemí. Podle aktuální studie americké mediální agentury U. S. News and World Report se v žebříčku světových zemí přívětivě nakloněných pro migranty umístila na 50. pozici. Lepší osud než v Česku prý migranty podle ankety čeká i na válkou zmítané Ukrajině.

Lépe než v Česku je migrantům prý i na Ukrajině. Američané představili novou studii
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Syrští migranti - situace v Budapešti při průchodu nekontrolované vlny uprchlíků

Americká mediální agentura U. S. News and World Report dala dohromady nový žebříček zemí, ve kterých se imigrantům daří nejlépe. Na první pozici umístila Švédsko. V závěsu za ním jsou pak Kanada, Švýcarsko, Austrálie a Německo. USA jsou na sedmém místě.

Agentura při sestavování žebříčku srovnávala ukazatele, jako jsou ekonomická stabilita, nerovnost v oblasti příjmů a nabídky pracovních míst. Zároveň sestavila speciální dotazníkovou anketu, ve které shrnula názory více než 21 tisíc zástupců byznysu, elit stejně tak jako reprezentantů veřejnosti. Využila také údaje ze Světové banky a OSN týkající se přistěhovalecké populace v rozličných zemích.  

Právě Švédsko, které aktuální žebříček vede, se v posledních letech podle listu Washington Post stalo oblíbenou destinací pro uprchlíky z Afriky a Středního východu. Na celkový počet obyvatel Švédska také země uprchlíků dosud přijala nejvíce.

Z pohledu České republiky studie americké agentury poukazuje na jeden zajímavý fakt. A sice že Česko se, co se týče příležitostí pro možné migranty, umístilo až na 50. pozici, a tedy o 19 příček v žebříčku níže než Ukrajina, v jejíž východní části aktuálně zuří vojenský konflikt. Ze zemí Středního východu jsou pak k uprchlíkům podle studie nejvstřícnější Spojené arabské emiráty, které se umístily na 15. pozici. V rámci Jižní Ameriky pak migranty čeká nejlepší život v Brazílii, která si vydobyla 32. příčku.   

„Naše metodologie se nezaměřuje specificky na uprchlíky. Bere ale v úvahu imigrační a integrační politiku zkoumaných států, a to na základě dat poskytnutých OSN,“ sdělila Washington Post datová reportérka U. S. News Deidre McPhillipsová, která se na sestavení žebříčku podílela. „Naším cílem bylo zaměřit se na ekonomické aspekty migrace a dopady, které může mít na to, jak je daná země vnímána ve světě,“ dodala. Švédsko nebylo jedinou ze skandinávských zemí, které se na žebříčku agentury dařilo. V první desítce zemí, které jsou pro migranty nejpřívětivější, se rovněž umístily Norsko, Finsko a Dánsko. Důvodem jsou kvalitní čísla týkají se jejich ekonomik stejně jako důraz na rovnost finančních příjmů. Další země jako Švýcarsko a Kanada zase dostaly kladné body díky jejich integračním programům pro migranty, jako je například výuka jazyka. Studie zahrnula celkem 80 zemí. Nejhůře se v žebříčku umístila africká Keňa.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jok

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…