Lichvě se nejlépe daří na Ústecku. Stejně tak i osobním bankrotům

22.12.2012 16:43

Podle společnosti Kouzelná půjčka se nejlépe daří lichvářům na severu Čech, v Ústeckém kraji. V této oblasti je také hlášeno nejvíce osobních bankrotů a úřady evidují největší počet dlužníků.

Lichvě se nejlépe daří na Ústecku. Stejně tak i osobním bankrotům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

„Největším rájem lichvářů je Ústecký kraj,“ uvedl pro deník Právo Juraj Orgoň ze společnosti Kouzelná půjčka, za níž stojí britská firma Laurence and Partners.

„Dále podle nás následuje Karlovarský kraj. V těchto oblastech je podle naší analýzy odmítnuto nejvíce žadatelů o nebankovní půjčku, kteří se pak už snadno nachytají na lichvářské triky,“ dodal.

Na Ústecku je přitom také největší počet dlužníků, kteří žádají soudy o alespoň částečnou ochranu před věřiteli. Dále je zde podobně jako v Moravskoslezském kraji hlášeno množství osobních bankrotů.

„V praxi jsem se setkal s jednoduchým scénářem, který lichváři úspěšně využívali v poměrně značném rozsahu. Lidé ve finanční tísni lichvářům (často společnostem s. r. o.) vědomě ve smlouvě o půjčce podepsali, že převzali půl miliónu, ve skutečnosti ale dostali o sto tisíc méně,“ popisuje praxi i právník a rozhodce Jaroslav Jenerál.

„Když dlužník neuhradil přesně v termínu jednu jedinou splátku, tak s. r. o. prodala v dražbě skrze dražitele nemovitost výrazně pod cenou své mateřské akciové společnosti. Ta následně prodala nemovitost za cenu více než dvojnásobnou,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…