Lidé jsou naštvaní, ale z napadení Kalouska šťastný nejsem, přiznal Zavadil

07.06.2012 19:25

Hostem pořadu Interview 24 byl předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil. Odsoudil chování lidí na dnešní blokádě ministerstva, kam přišel také ministr financí Miroslav Kalousek. Vládu a její kroky jinak ale ve všem kritizoval.

Lidé jsou naštvaní, ale z napadení Kalouska šťastný nejsem, přiznal Zavadil
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil v pořadu Interview 24

„Naštvanost ve společnosti je obrovská,“ uvedl odborář k napadení a chování demonstrantů Zavadil s tím, že je mu to líto. „Nejsem šťastný z toho, že se dělají blokády a statisícové demonstrace. Nemuselo se to stát, kdyby vláda naslouchala,“ myslí si.

Vláda se nestará o příjmy

Kalouska na blokádě nikdo nemohl ani slyšet a lidé rozhodně dialog nechtěli. „Dialog se má odehrávat v klidu u stolu,“ říká Zavadil. Rozhodně se s tímto chováním podle svých slov neztotožňuje.

„Teď jsme ve stejné spirále jako Řecko,“ myslí si Zavadil. Podle něj je taktika vlády velmi špatná, škrtat by se nemělo a nejhorší je, že se vláda zaměřuje pouze na výdaje a je jim jedno, že tím je brzděna ekonomika. „Takhle to nejde,“ prohlásil.

„Proč za námi ta televize, která to natočila, nepřišla k tomu stolu a natočila to někde z křoví?“ zeptal se Zavadil obratem na dotaz moderátorky, která zmínila jeho pivo s ministrem Kalouskem po demonstraci na Václavském náměstí.

Zavadil také nerad operuje s pojmem generální stávka. „Stávky by měly být,“ uznal. „Na druhou stranu je ale potřeba také vnímat názor lidí, kteří ve firmách pracují,“ uvedl s tím, že pokud jsou lidé spokojeni ve svém zaměstnání, nelze po nich chtít, aby stávkovali.

„My v reformách vidíme skutečně negativní dopady na společnost a tvrdíme, že by se daly dělat jinak,“ říká Zavadil s tím, že v brzké době odbory představí občanům svůj program.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…