Lidé mi to píšou. Babiš na Hrad? Přišla akce

23.12.2021 15:31

Někdejší premiér Andrej Babiš (ANO) se v rozhovoru pro Rádio Impuls vyjádřil k prezidentské kandidatuře. Podle svých slov se nyní bude radit s rodinou, dřív než v září však o tom, zda půjde do bitvy o Pražský hrad, prý mít jasno nebude.

Lidé mi to píšou. Babiš na Hrad? Přišla akce
Foto: Reprofoto: FCB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

„Co ta prezidentská kandidatura, pane Babiši?“ zeptal se Babiše moderátor. „Jéžiš, jsme tady u toho. Prosím vás, co se týče prezidentské kandidatury, každý se mě na to ptá, já říkám: budou Vánoce, budu s rodinou. To, že jsem vstoupil do politiky, nejvíc poškodilo moji rodinu a ona mi to vlastně nikdy ani neodpustila. Taky jsou na mě teď naštvaní, že vlastně jsem neskončil v říjnu. Musím to probrat s nimi, protože to je podle mě nejdůležitější, a jestli ta rodina bude akceptovat, nebude akceptovat, jak to bude, tak to se dozvíte,“ zmínil Babiš.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

„Ale každý se mě na to ptá a já vám teď neumím odpovědět,“ podotkl se smíchem Babiš. „Ale názor rodiny bude nejdůležitější pro mě,“ dodal. 

„Vy jste v Čau lidi říkal, že když lidé sesbírají dostatek podpisů...,“ snažil se mu připomenout moderátor, Babiš mu však skočil do řeči. „To nebylo v Čau lidi, to byla jedna soukromá odpověď v rámci aplikace Pojď do mě, takže každý, to je vlastně vox populi, geniální Železný kdysi založil televizi Nova a byly ty budky, takže já mám aplikaci Pojď do mě, oni mi tam nahrají videootázku a já odpovídám, a já jsem v jedné slabé chvíli, když už se ptali já nevím pokolikáté, tak jsem řekl: no, možná kdyby začali sbírat podpisy, tak bych o tom uvažoval. To byla chyba,“ dodal Babiš. A podpisy na podporu Babišovy prezidentské kandidatury se skutečně již sbírají, i když Babiš tvrdí, že o ně nežádal.

„Jsem poctěn, lidé mi píšou, ale to by nebylo moje přání. To je v podstatě, byl to návrh, ano, plno lidí by si přálo, abych kandidoval, ale znovu opakuji, že rozhodující názor pro mě bude názor mé rodiny,“ dodal Babiš. 

„Hlavně se mě neptejte v lednu! Těch kandidátů na prezidenta je tolik, stále někdo, někteří už dělají kampaň, chodí do České televize bez toho, aby to oznámili, takže to jede, ti prezidentští kandidáti, je jich stále víc a je zajímavé, že i oslovují některé mé kolegy, aby jim dělali kampaň, takže určitě těch kandidátů bude strašně moc,“ zmínil Babiš, že se lidé mají ptát až v září. To bude mít jasno, zda do boje o Hrad definitivně půjde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…