Lidé musí vidět, že strana káže vodu a také ji pije, radí primátor Svoboda

03.11.2012 15:55

Bohuslav Svoboda, předseda pražské organizace ODS a primátor Prahy, přirovnal stranu k pacientovi na jednotce intenzivní péče. Pomůže leda transfuze nových myšlenek a tváří.

Lidé musí vidět, že strana káže vodu a také ji pije, radí primátor Svoboda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda

Podle Svobody je současný příběh ODS jednoduchý. „ODS je pacientem na jednotce intenzivní péče. Selhává mu oběh. Potřebuje volné expandéry, to jsou nové myšlenky, které potřebujeme dostat na stůl. Musíme říkat nové myšlenky o tom, že naše prvotní pojetí politiky o tom, že ve středu všeho stojí občan, je stále správné,“ vysvětlil na úvod.

Musíme dostat transfuzi nových tváří

Zdůraznil, že je nutné přijít s transfuzí, s novou krví. „Dostat do čela nové tváře tak, aby je lidé viděli. Celá ztráta důvěry, je ztráta důvěry v tváře,“ tvrdí primátor Prahy.

Všechny ostatní body nedůvěry jsou prý zástupné. Svoboda se pozastavil nad tím, že v současnosti je pro řadu lidí ODS větší zlo než komunistická strana. „Vzpamatujme se. Zkusme to otevřít a držme se toho, co je konzervativní a správné a přijmout to, co je nové,“ navrhl na kongresu ODS.

Lidé musí vidět, že opravdu pijeme vodu, kterou kážeme

Svoboda na závěr vyjádřil podporu premiéru Petru Nečasovi: „Můj názor se nezměnil. Je to stále člověk, který má jasno. Nebojí se říct, že bez transfuze nelze přežít. Nebojí se říkat nepopulární věci, nebojí se kritizovat sám sebe.“

ODS podle Svobody nepomůže žádný trik, žádná volební kampaň nebo billboardy. Pomůže jí jedině to, že lidé pochopí, že strana káže vodu a tu také pije.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…