Lidé pálí na internetu do Klause i Nečase. Podívejte se

04.01.2013 19:23

O amnestii prezidenta Václava Klause koluje internetem už množství vtipů, ať kreslených či psaných. Na některých je dávána do souvislosti s „krádeží pera v Chile“, jinde je zobrazen premiér Petr Nečas a ujišťuje, že po amnestii budou posíleny i stavy hrobníků.

Lidé pálí na internetu do Klause i Nečase. Podívejte se
Foto: facebook.com
Popisek: Prezident Václav Klaus se stal na internetu terčem vtipů za vyhlášení amnestie

Na většině koláží či komiksů je ale vyobrazen Václav Klaus, například na známé fotografii „krádeže pera v Chile“, kde stojí: „Pravý důvod amnestie: Drobné krádeže jsou prominuty!“ Na jiné se z prezidenta v závěru stane Rumburak.

Na Facebooku se pod fotografiemi hromadí jak pozitivní, tak negativní komentáře. „Pamatuju si ho jako jednoho z nejhlasitějších kritiků amnestií prezidenta Havla. Ten aspoň každý případ posuzoval individuálně,“ píše například Admir Mešić, na mysli má však zřejmě milosti, které skutečně individuální jsou, ovšem v případě jakéhokoliv prezidenta.

„Ale zase že policisté strávili měsíce a roky nad případy, které se dají vyřešit během dnů, a naopak... Amnestie je privilegium prezidenta. Možná jediné a pořádné a v blbý čas využité, ale přece...“ zastává se však prezidenta uživatel pod jménem Dominik Rolný.

Na některých fotografiích je i premiér Petr Nečas nebo předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Na jedné dokonce i trestanec Jiří Kajínek.

Kromě fotografií internetem koluje i báseň týkající nejznámějších případů – například zpěvačky Dary Rolins, herce a moderátora Jiřího Pomejeho či případů týkajících se Union banky.

Čepro, Rolins, Pomeje,
Vašek pouští zloděje.
Manažeři z Unionu,
vesele už běží domů,
Pitr Tomáš, soudce Berka,
- volná je Wajglova dcerka.
Hlava mi to nebere,
Vašek se s tím nesere.
Jen mi řekni, hlavo země,
neděláš ty vola ze mě?

Prezident Václav Klaus udělil dílčí amnestii při příležitosti dvacetiletého výročí vzniku České republiky. K pátečnímu poledni věznice opustilo již 5080 osvobozených vězňů, celkem se ale bude dotýkat více než 32 tisíc lidí, neboť ruší i obecně prospěšné práce či domácí vězení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…