Lidé procházející kolem sněmovny dostávali sáčky na zvracení

24.04.2012 13:51

Aktivisté iniciativ Pražské fórum a Inventura demokracie v úterý po poledni přišli před Poslaneckou sněmovnu a vyhlásili ji a její okolí za oblast se zvýšenou koncentrací sociálně patologického chování. Oblečeni byli do bílých plášťů, měli roušky a rozdávali kolemjdoucím letáky a sáčky na zvracení s nápisem 'Použijte v případě nevolnosti z českých politiků'. Akce se obešla bez incidentů, policie jen zjišťovala totožnost aktivistů. Informuje ČTK.

Lidé procházející kolem sněmovny dostávali sáčky na zvracení
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Do Prahy přijely tisíce protestujících za odstoupení vlády

"Pozor! Nacházíte se v oblasti se zvýšenou koncentrací sociálně patologického chování," znělo varování na letácích. Na některých byly fotografie poslanců podezřelých z korupce a nepravomocně odsouzených poslanců Víta Bárty a Jaroslava Škárky.

Na jiných letácích bylo napsáno: Podpořte požadavek na odchod Pavla Béma z Poslanecké sněmovny nebo Podpořte požadavky na odtajnění materiálů BIS a zřízení nezávislé vyšetřovací komise.

Tu paní Kočí jsem už potkala. Škoda, že jsem neměla sáček

Okolojdoucí Pražané i zaměstnanci sněmovny přijímali letáky a sáčky na zvracení s úsměvy. "Tu paní už jsem tu dneska potkala, škoda, že jsem neměla sáček dřív," poznamenala jedna paní k poslankyni Kristýně Kočí na letáku.

Cílem happeningu je podle aktivistů upozornit na neetické a nezákonné chování českých politiků a na to, že poslanci podezřelí ze spáchání závažných trestných činů nebo dokonce odsouzení za trestnou činnost setrvávají ve sněmovně a dokonce vykonávají různé funkce.

Bárta, Bém a Drobil stále ve sněmovně? To je výsměch

To, že například poslanci ODS Bém, místopředseda ODS Pavel Drobil, neformální šéf Věcí veřejných Bárta a bývalý poslanec VV Škárka sedí v poslaneckých lavicích, jako by se nic nestalo, je podle nich výsměchem zásadám politické kultury.

Pražské fórum, Inventura demokracie a další iniciativy před měsícem poslaly otevřený dopis poslanci a bývalému primátorovi Bémovi, v němž ho vyzvaly, aby se vzdal poslaneckého mandátu. Bém na výzvu, kterou podepsalo asi 1400 lidí, nereagoval. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…