Lidé reformy nepřijmou od nedůvěryhodných politiků, říká exnáměstek

31.07.2012 14:06

Bývalý náměstek ministra průmyslu a obchodu Martin Tlapa spolupracoval na projektu zvýšení konkurenceschopnosti České republiky. Náhle ale z resortu odešel. Jeho názory se prý neshodovaly s ministrem Martinem Kubou.

Lidé reformy nepřijmou od nedůvěryhodných politiků, říká exnáměstek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Samolepky Stop vládě

„Moje představa o budoucí organizaci ministerstva se odlišovala od představ ministra Kuby. Měli jsme jiný pohled na to, jakým způsobem zajistit realizaci strategie konkurenceschopnosti,“ vysvětluje v rozhovoru pro Týden.cz, proč v červnu odešel z ministerstva po osmi letech úřadování.

Bývalý náměstek Martin Tlapa nepovažuje českou konkurenceschopnost za valnou, řešení by ale měl. „Především bychom měli zlepšit důvěru lidí v politiku a ve fungování institucí. Úspory, reformy a důvěru k vládnutí lidé "nekoupí" od nedůvěryhodných lidí, kteří se umějí na politice jen přiživovat... A nesouvisí to jenom s korupcí,“ varuje.

„To, co dnes vidíme v Německu v politice zaměstnanosti, je výsledkem širokého národního konsenzu, který se odehrál před deseti lety. A myslím, že něco podobného by slušelo i české ekonomice,“ míní Tlapa.

Vláda podle něj málo myslí na domácí poptávku. Zároveň kritizuje fakt, že se ministři často střídají. „Podnikatelé mají jiný úkol než sledovat změny, které se odehrávají v legislativě, a  to, jaká skupina má navrch na ministerstvech,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…