Lidé řekli, co si myslí o Opencard

16.06.2014 13:14

Karta Opencard je nedůvěryhodná, ale rušit ji nechceme. Tak se vyslovili Pražané v průzkumu agentury SANEP. Ten ukázal, že proti zrušení je téměř polovina obyvatel Prahy, podobný počet však zároveň považuje projekt Opencard za nedůvěryhodný.

Lidé řekli, co si myslí o Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

Celkově 46,5 procenta Pražanů v průzkumu řeklo, že je pro pokračování projektu karty Opencard. Pro zrušení projektu bylo 34,8 procenta dotazovaných. Zároveň však vysoké množství lidí považuje projekt za nedůvěryhodný. Celkem 47,9 procenta Pražanů projektu nevěří, ale považuje ho za funkční. Dalších 31,4 procenta lidí si myslí, že projekt je nejen nedůvěryhodný, ale i nefunkční. Zcela pozitivní názor pak má pouhých 11,5 procenta dotázaných.

Průzkum se dotazoval i na názor na bývalého primátora Pavla Béma, z jehož období projekt pochází. Podle 25,2 procenta Pražanů by měl být Bém povolán k zodpovědnosti bez ohledu na to, co se s Opencard stane.

Celý průzkum ZDE.

„Dalších 24,3 % dotázaných obyvatel hl. města Prahy se pak ztotožňuje s názorem, že projekt Opencard by měl pokračovat, ale příslušní lidé by měli být povoláni k zodpovědnosti,“ uvádí dále SANEP.

Podle agentury může názor na Opencard ovlivnit i některé voliče u letošních komunálních voleb. „V souhrnu 38,4 % dotázaných Pražanů totiž připustilo, že osud projektu Opencard ovlivní jejich případné voličské rozhodnutí,“ stojí v průzkumu. Naopak 60,1 procenta dotázaných si myslí, že je projekt u voleb neovlivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…