Lidé si od rána nemohli nabít opencard. Dopravní podnik už chybu odstranil

07.05.2012 20:55

Dopravní podnik hlavního města Prahy odstranil poruchu na zařízeních, která cestujícím dobíjejí karty opencard. Více než padesátka takzvaných validátorů je podle mluvčí DPP Anety Řehkové již plně v provozu. Bez problémů podle ní funguje už i e-shop dopravce.

Lidé si od rána nemohli nabít opencard. Dopravní podnik už chybu odstranil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Validátory a internetový obchod nefungovaly od dnešních ranních hodin. Na vině podle Řehkové byla porucha databáze, kterou se po několika hodinách podařilo odstranit. Kartu opencard pro přepravu po metropoli aktivně využívá asi 950 tisíc lidí.

Lidé se vyhnou frontám

Podnik provozuje validátory na téměř každé zastávce pražského metra. Pomocí šedočervených sloupků s logem karty si cestující mohou zaktivovat kupón, který zakoupili prostřednictvím e-shopu. Lidé tak nemusí stát dlouhé fronty.

Kartu lze ale kupónem nabít nejpozději v den, kdy začíná jeho platnost. Pokud si kupon v této lhůtě klient neaktivuje, zaplacená částka se mu podle DPP automaticky vrátí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…