Lidem podpoříme elektřinu, plyn i teplo, ujišťuje Stanjura

02.08.2022 21:49 | On-line

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) v rozhovoru pro Novinky.cz vyvrátil, že domácnosti letos dostanou od státu v topné sezoně v rámci úsporného tarifu podporu pouze na spotřebu elektřiny. Tarif podle jeho slov bude zahrnovat i plyn, v dalších programech se počítá také s podporou dálkového tepla a domovních kotelen.

Lidem podpoříme elektřinu, plyn i teplo, ujišťuje Stanjura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Zbyněk Stanjura

„Platí, že budeme kompenzovat jak elektřinu, tak plyn,“ sdělil Právu ministr Stanjura k připravovanému tarifu s tím, že podpora bude trvat rok, od letošního října do konce září příštího roku.

  • Původní zdroj ZDE

Podpora je podle Stanjury připravena i pro domácnosti napojené na centrální vytápění nebo domovní kotelny. „Lidem a firmám budeme od října po dobu dvanácti měsíců kompenzovat vysoké ceny energií částkou 66 miliard korun, což je skutečně horní hranice toho, co si může státní rozpočet dovolit,“ zmínil ministr financí náhrady, jejichž součástí je i úsporný tarif.

O výsledné podobě podle Stanjury vláda teprve dohodne. Podle vyjádření ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) by k tomu mělo dojít v průběhu měsíce srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…