Lidi mají strach! Zoufalý hospodský po otevření: ztráty nedoženu. Věřím ve vakcínu

04.12.2020 11:36

Čtvrteční rozvolnění opatření v boji proti koronaviru, kdy se s omezením otevřely restaurace, fitcentra i malé obchody, nepomáhá dohnat ztráty. Řada lidí dodržuje tzv. osobní lockdown, protože mají strach. „Pomůže jedině očkování populace,“ sdělil v pořadu 360° Pavlíny Wolfové restauratér Zdeněk Babulík.

Lidi mají strach! Zoufalý hospodský po otevření: ztráty nedoženu. Věřím ve vakcínu
Foto: Hans Štembera
Popisek: ...a hadr přes pípu

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí
Lidé v příliš velkém počtu ve čtvrtek nepřišli, informoval zlínský restauratér Zdeněk Babulík, že návštěvnost nebyla zdaleka tak vysoká, jak by očekával. Důvodem je strach z nákazy. „Lidé se stále bojí do restaurací chodit kvůli šíření koronaviru,“ podotkl.

Zlepšení situace vidí až s příchodem vakcíny. „Jak to vnímám já, tak pokud nebude očkování, tak se to nezlepší,“ uvedl majitel restaurace, která kvůli uzavření přišla o řadu akcí, a tím pádem i o výdělek.

Ztráty podle něj již nyní nelze nahradit a nynější fungování v omezeném režimu restauratérům trn z paty nevytrhne. „V žádném případě to nejde dohnat, veškeré akce jsou zrušené, jako večírky či oslavy. Nemůžeme profitovat z toho, že se čtyři lidé přijdou naobědvat,“ vysvětlil.

Jeho restarauci udržuje při životě pouze to, že si vydělává pomocí svého jiného podniku, který naštěstí funguje. Mnoho jiných provozovatelů restaurací a hospod však vedlejší příjmy nemají.

Pomoci by dle Babulíka měl stát, vládní podpůrné programy však nepovažuje za dostatečné. „Daleko lépe by restauratérům pomohli například v sousedním Rakousku,“ uzavřel Babulík.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…